Stomend MAANROCK brengt Mechelen aan het swingen - dag 2

met categorie:  

Dag 2 van Maanrock 2017 stond in het teken van de diversiteit. Op het Feestpodium kon je traditiegetrouw terecht voor het betere dance- en hip hop-gebeuren met o.a. Safi en Michael Schack.

Op het Dansplein waren er initiaties Lindy Hop en Argentijnse Tango. In de theatertuin kon je gaan kijken naar ‘De Getemde Feeks’ en een hommage aan Edith Piaf.

Liefhebbers van klassieke muziek vonden hun plekje aan het Klassiek Podium met Casco Phil.

De Mechelse incrowd is al langer op de hoogte, maar nu kon ook de modale Maanrockbezoeker kennismaken met MOES. De jonge Mechelaars van MOES begonnen drie jaar geleden met extra feestelijke evenementen te organiseren in Mechelen, op een kleinschalige, maar kwalitatieve manier. MOES wil een rustpunt aanbieden in het soms wat hectische gebeuren van een stadsfestival. En dat lukte aardig in de tuin aan de Hellevliet: een prachtige, ietwat verborgen parel in de binnenstad. De max om even te chillen en te genieten van enkele optredens en dj-sets van Dizzy Dancer en Synik. Ook mooi waren de lichtsculpturen ‘The Anonymus Family’ in de tuin, een creatie van “Atelier Haute Cuisine”.

Een andere aanrader staat op het Apart Podium. De dames van The Bonnie Blues, 3 kokette dames gewapend met contrabas, viool, gitaar en mooie samenzang, wisten als eerste de reeds vroeg opgedaagde toehoorders op de Botermarkt aan het dansen en het shaken (soms op 1 m2) te brengen. De dames zelf waren best tevreden over hun optreden: Mechelen heeft hen nog nooit teleurgesteld!

Op het Groot Podium staan de Equal Idiots al te trappelen om van jetje te geven. Met zijn tweetjes zetten ze weer een indrukwekkende geluidsmuur neer, zonder zichzelf te zeer serieus te nemen. De jonge kempenzonen laten er geen gras over groeien en voor je het beseft is hun show alweer gedaan.

Terug over naar het Apart Podium waar Stefan Dixon in het Engels en het Afrikaans zijn publiek in de ban houdt. Het duet dat hij enige tijd geleden met Klaas Delrue uitbracht, krijgt een mooie vertolking op het Maanrock-podium.

Dan is het weeral tijd voor een stapje naar de Grote Markt waar Starsailor zijn opwachting maakt. De Britse rockers zijn bij het grote publiek gekend voor hun hits ‘Silence is easy’ en ‘Four to the floor’ van een tiental jaren geleden, maar ze hebben een nieuw album klaar dat ze met de buitenwereld willen delen. En de fans konden vaststellen dat Starsailor met ‘Al this life’ weer ouderwets in vorm is en dat ze rocken zoals in hun beste jaren.

Ondertussen is Berlaen al bezig aan zij set op het Apart Podium en pakt het publiek daar in met zijn songs in het Zults dialect. Opvallend is de Sly Fox-cover van "Let's go all the way", dat door Wouter Berlaen omgetoverd werd tot ‘Brengt ui zuster mee’.

De Britse heren van Basement Jaxx brengen de Grote Markt tot een kookpunt met hun dj-set. ’Love is in the air everywhere I look around - Love is in the air every sight and every sound’ en de Grote Markt ontploft!

Uw verslaggevers:

Mark Van Mullem (MVM), Patrick Van den Troost (PVdT), Eddy Verschueren (EV) en Christel Schoepen (CS)