Mechelse Opsinjoor stapt 48ste Dodentocht voor Felix Project

In het Mechelse is hij al jaren een bekende verschijning en ook in wandelmiddens ver buiten onze Dijlestad is hij een graag geziene gast: de enige échte (levende) Opsinjoor, Rik Wesemael.  Morgen, vrijdag 11 augustus, treedt hij aan voor dé wandelklassieker in ons land.  Voor de 32ste keer stapt hij dan de befaamde Dodentocht mee en dat doet hij dit jaar ten voordele van het Felix Project, dat zich inzet voor zwerfkatten. 

 

 

Ook dit jaar sta ik als voorzitter van Wandelclub Opsinjoorke Mechelen, inderdaad weer aan de start van de Dodentocht in Bornem, vertelt Opsinjoor, alias Rik. "Zoals steeds trek ik het traditionele Opsinjoorkostuum aan en laat ik mijn 100 km lange tocht sponsoren.  Dit jaar koos ik voor het Felix Project en hoop ik zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel.

Het Felix Project bekommert zich op de meest efficiënte en diervriendelijke manier over zwerfkatten. Door gerichte sterilisatie en castratie van zo veel mogelijk dakloze katten wil de vzw het aantal zwerfkatten en het daaraan gekoppelde dierenleed terugdringen. Verder behoort ook het sensibiliseren en informeren van lokale overheden en katteneigenaars tot de doelstellingen van de vzw.

Een omvangrijk takenpakket, mét een stevig prijskaartje...

De kosten van de werking van het Felix Project zijn erg hoog," aldus Rik. "Elke bijdrage is dan ook méér dan welkom. Alle giften, klein of groot, worden integraal gebruikt voor de verbetering van het welzijn van zwerfkatten.
 

Voor wie dit alles een belletje doet rinkelen: medeblogger Mark Van Mullem en Radio Reflex-stem Ann Bynens zetten zich ook al jaren in voor het Felix-project, zoals eerder al te lezen was op deze blog.  Ook zij smeren momenteel dus opnieuw de beentjes in om onder de noemer 'Dotoforfelix' samen met een groepje vrienden de 100 km lange tocht door Klein-Brabant en alle logistiek erachter tot een goed einde te brengen en zo centjes in te zamelen voor dit mooie diervriendelijke doel.

100 km wandelen is niet niks. Dat dan ook nog eens te doen ten voordele van een goed doel, is niet minder dan fantastisch! Bij deze dus een warme oproep om Rik, Mark, Ann of een van de andere stappers van Dotoforfelix te steunen!

Je kan sponsoren door te surfen naar http://dotoforfelix.be/site/formulier en de naam van jouw favoriete deelnemer(s) te zoeken in de lijst.

Vanaf een gift van 40,00 euro ontvang je een fiscaal attest. Wens je een attest dan klik je op het vakje onder BTW-attest.
 
Je kan de deelnemers van de Dodentocht trouwens vanaf morgen om 21.00 uur volgen op de website https://webapp.dodentocht.be/.  Gewoon in het menu rechtsboven klikken op 'wandelaars' en de naam of het startnummer van jouw favoriet ingeven.

 

Alvast véél succes Opsinjoor, Mark, Ann en co!