Maanrock 2017 staat in de startblokken

met categorie:  

Nog één keertje slapen en het is weer zo ver … Maanrock 2017 schiet morgen uit de startblokken.

Vandaag is er nog volop bedrijvigheid op alle locaties in de binnenstad. Maar door het goede weer en de vele medewerkers verloopt alles volgens schema. “Voor deze medewerkers duurt Maanrock wel tien dagen … het zijn misschien wel de grootste helden van het hele festival. Het zijn onze headliners!”, volgens Kristof Calvo, voorzitter mmMechelenFeest.

Vanaf morgenavond gonst Mechelen weer van de activiteit. Mechelen is weer klaar voor Maanrock.

 

Maanrock wordt dit jaar nog meer een festival van en voor Mechelen. Een festival met niet alleen muziek, maar ook dans en theater op het programma. Je kan dit alles gaan ontdekken op wel acht verschillende locaties in de Mechelse binnenstad.

Kristof Calvo, voorzitter mmMechelenFeest

“Dit maakt Maanrock uniek in zijn soort … Voor wie Mechelen niet zo vaak bezoekt, is een tocht langs de verschillende locaties ook de ideale manier om onze stad te ontdekken.”, aldus Calvo. Onmisbaar is dan ook het stadsplannetje voor Maanrock, dit jaar meer dan ooit een must om je weg te vinden in het uitgebreide aanbod.

Daarnaast vallen nog wat nieuwigheden op.

Dit is met voorsprong de meest kindvriendelijke editie van Maanrock. Kinderen worden meer en meer baas op het festivalterrein. Traditiegetrouw is er de programmatie op het hoofdpodium ’s zondags met o.a. Kapitein Winokio, Ghost Rockers en Yannis, de jongste artiest op het programma. Maar daarnaast is er op zondag de héle dag animatie in Rommy’s Zomertuin (Sinte-Mettetuin in de  Schaalstraat).

Ook een nieuwigheid is het Vrij Podium, vrijdagavond op het Apart Podium. Zowat 27 artiesten zullen er het beste van zichzelf geven. Wegens het overweldigende aanbod aan artiesten zal het podium op de Botermarkt niet tot 23u00, maar tot 01u00 uur open zijn. Ward Bosmans (Café Malvine) en Tom Kestens (Laaghangend Fruit) leiden alles in goeie banen.

Casco Phil zorgt ook dit jaar weer voor de klassieke muziektoets op het Klassiek Podium. Nieuw dit jaar is dat de muzak in de Mechelse winkelstraten op zaterdag voor de gelegenheid vervangen wordt door livemuziek: muzikanten van Casco Phil brengen ’s namiddags onder de noemer ‘Shoppen met Bach’, klassieke muziek in verschillende handelszaken in het stadscentrum.

Voor het eerst staat Maanrock ook in het teken van goede doelen, gekozen door de Mechelaars zélf. Op zondag is er voor de goede doelen een extra plekje op het festivaldeck van de Ijzerenleen: Het Warmste Café.

Een van de mooiste locaties van deze editie is zeker het MOES-podium in de Kannunik De Deckerstraat. De jonge Mechelaars van MOES begonnen drie jaar geleden met extra feestelijke evenementen te organiseren in Mechelen, die een aanvulling betekenen op het bestaande programma, maar op een kleinschalige, maar kwalitatieve manier. MOES wil een rustpunt aanbieden in het soms wat hectische gebeuren van een stadsfestival.

De presenstatie op het Hoofdpodium is dit jaar in handen van Ilse Liebens. Op het Feestpodium is ‘callboy’ Rik Verheye master of ceremony.

Het programma biedt voor elk wat wils met 130 optredens op de acht podia van Maanrock.

De Maanrockfamilie staat te trappelen om er aan te beginnen.

Eerstdaags mag je van Mechelen Blogt dan ook de nodige verslaggeving verwachten van op Maanrock. Wij kijken er alvast naar uit!

Foto’s: © Troostie