Ingrid en Guido stoppen met frietjes te bakken...

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Gazet van Mechelen blokletterde het al in zijn weekendeditie.... Jawel: het sympathieke koppel, Ingrid Meynaerts en Guido Van Goolen, hebben besloten om te stoppen met hun frituur op de Korenmarkt.  Geen nood: de bekende frituur wordt, nadat zij beiden er eind van deze maand het bijltje bij neerleggen, overgenomen.  Maar het zal voortaan zonder hen beiden zijn.  Beiden zijn nu zestig en bijna zestig, en in hun achterhoofd speelden ze al langer met het idee.  Toch is nu alles wat in een stroomversnelling gekomen.  In zoverre dat op 1 september - bij de start van het nieuwe schooljaar, de zaak zal worden uitgebaat door een broederpaar.  Het wordt een nieuwe start voor dit 'monument'.  Méér dan veertig jaar lang deden ze hier hun werk met veel zin en oog voor kwaliteit. En met een ongedwongen klantvriendelijkheid.  Daarvan getuigen velen die hier een frietje kwamen steken. Voor zij beiden hier aan de slag gingen, stond er  rond de periode van de Tweede Wereldoorlog op dit plein reeds een 'frietkarreke'.  Nadien nam een Willebroekenaar het 'karreke' over.  Maurice - want dat was zijn naam - hield dit 15 jaar vol, totdat de ouders van Guido de traditie hebben voortgezet. En zo komen we vanzelf bij Ingrid en Guido terecht die in hun voetsporen verder gingen...

 

 

Hier stopt het nu voor hen...  Het zal wat aanpassen worden. 

Reizen, de tuin én de kleinkinderen: voortaan zullen ze hiervoor meer tijd hebben

De Korenmarkt neemt binnenkort afscheid van deze  gepassioneerde frituristen.  Zij hebben dit mooie plein extra karakter en een hart gegeven.  We vinden het een tikkeltje jammer, maar wensen Ingrid en Guido het beste voor de toekomst.

Veel succes ook aan de opvolgers!

 

"Hier kwam de grootste sukkelaar en de advocaat.  Ze kwamen hier allemaal..." 

 

Zo zegt Guido het...  En zo is het ook.  Niks is zo democratisch als een frituur.  Hopelijk verdwijnt deze typische Belgische cultuur nooit.

Vorig jaar maakte ik deze reportage naar aanleiding van de veertigste verjaardag van deze frituur.  Je kan het hier nog eens nalezen:

www.mechelenblogt.be/2016/01/ingrid-en-guido-bakken-al-veertig-jaar-frie...