De Slegte zet dit weekend Mechelen in de kijker

met categorie:  

  

  

Dit weekend krijg je een unieke kans om jouw verzameling 'Mechelen-boeken' aan te vullen met eventuele ontbrekende exemplaren.  Het is immers zo dat een aantal publicaties zeldzaam geworden zijn, of jammer genoeg niet meer verkrijgbaar.  Boekhandel De Slegte in de OLV-straat speelt daar op in.  Wetende dat heel wat Maneblussers maar wat graag al wat met Mechelen te maken heeft op hun boekenplank willen, plant ze vrijdag 5 mei én zaterdag 6 mei voor de eerste keer een Opendeurweekend waarop al wat ooit verscheen over onze stad en nog beschikbaar is,extra in de kijker te zetten.  De Slegte heeft dan ook een uniek aanbod van oude boeken over deze stad -  een aantal zelfs met stevig antiquariaat-gehalte.

En wie hierdoor nog niet genoeg overtuigd is: Brouwerij Het Anker deelt bovendien een gratis Maneblusser uit voor al wie over de drempel van de boekhandel komt.  Maar let wel: op is op.

 

 

 

Het aanbod is heel divers.  Het gaat over een Suske en Wiske - 'De kleine postruiter' - waarin ons Mechelen centraal staat, over een dichtbundel van Herman De Coninck, tot een kunstboek over Rik Wouters tot 'Mechelen zoals J.B.De Noter het zag'...

Meegenomen is het feit dat de klanten kunnen genieten van een korting van 25 % op één boek naar keuze (uitgezonderd nieuwe titels).

 

 

 

                                   

 

Zaterdag tussen 13 u en 16 uur signeert Mechelaar Lode Melis zijn dit jaar uitgegeven boek 'De piemel van Napoleon'.  In dit fraai geïllustreerde boek van uitgeverij Elena maken we kennis met diverse aspecten uit de geschiedenis, over Michelangelo, Anne Boleyn, Casanova, Jan Klaasen en vele anderen.  Geschiedenis zoals je het nog nooit las.  Op dit boek krijg je 5% bij aankoop.

 

Ook ik zal zaterdag signeren.  Net voor Lode - tussen 11u en 13 u doe ik dat.  In mijn eveneens bij de Mechelse uitgeverij Elena uitgebrachte boek - 'Mechelen. Een stad vertelt' breng ik het verhaal over ondermeer oud burgemeesters, cafébazinnen en gasthuisnonnen...  Op dit boek verkrijg je ook een mindering van 5%