Moonzone verwelkomt gamers, geeks en spelfanaten uit Mechelen en wijde omstrekenVrijdag 10 maart 2017
zwaaien in de Mechelse Consciencestraat de deuren open van Moonzone, de fonkelnieuwe e-sportsbar die dra hét mekka moet worden voor  gamers, geeks en bordspelfanaten uit Mechelen en wijde omstreken. Initiatiefnemers Kurt Hendrickx en Wim De Boeck hopen spelers van àlle leeftijden te verwelkomen.

Maandagavond, tussen nog heel wat laatste voorbereidingen door, stonden de heren Mechelen Blogt graag te woord. “Bij ons is iedereen welkom. Elkeen van 11 tot pakweg 80 jaar, of je nu voor de games komt, voor de bordspelen of voor de events die we gaan organiseren of je komt gewoon een pintje drinken; we zien je graag komen” verzekert Wim. “Het sociale aspect speelt een grote rol, we willen mensen bij elkaar brengen, een community creëeren niet alleen via schermen maar ook  'live' op de fysieke locatie” vult Kurt aan. Kurt Hendrickx
ziet, eindelijk, een droom in vervulling gaan. Al van zijn 14de speelde Hendrickx met het idee om “iets rond games te doen”. Hij stapte met zijn ideeën uiteindelijk naar gaming-compagnon en jeugdvriend Wim De Boeck. Na eerste pogingen en/of probeersels is nu Moonzone een feit. Dat de keuze op Mechelen viel is géén toeval en heeft niet alleen te maken met Kurts Mechelse roots of Wims vele contacten hier. Mechelen is erg centraal gelegen. De nabijheid van de hogeschool, het centrum en station (Moonzone ligt op nog geen vijf minuten stappen van het station, nvdr) is natuurlijk ook mooi meegenomen.

De naam Moonzone is bewust gekozen. “Moon verwijst natuurlijk naar Mechelen, naar de Maneblussers. De zone is, game zone Mechelen”, legt Kurt uit. “Met ons concept van e-sportsbar en winkel zijn we vooralsnog de enigen in de Benelux” weet Kurt. De verwachtingen zijn dan ook  hoog gespannen en het geloof in de slaagkansen is groot, zeker omwille van de ruime en tegelijkertijd unieke invulling van het concept. “In de eerste plaats een ontmoetingsplaats dus, waar je een drankje of snack kunt nuttigen, e-sportswedstrijden kunt bekijken of je zelf kunt positioneren achter de spelconsoles, computers of ook arcadekasten. En er zijn dus ook die klassieke gezelschapsspellen” zegt Kurt, “oh, en binnenkort komt er misschien ook een mechanische flipperkast” vult hij enthousiast aan.

In onze shop vind je behalve shirts of caps van je favoriete gaming teams of gadgets ook artikelen die je niet zomaar overal vindt, unieke producten dus” weet Wim, “mensen komen allicht van vér voor die unieke dingen, of gewoon om te gamen. En dan is het natuurlijk sowieso geslaagd” vindt Wim. “Wat doen we vanavond, gaan we bowlen, naar de cinema of gaan we naar de Moonzone?”, dat zou vanzelfsprekend mogen zijn, niet?” (lacht)

Zowel Wim als Kurt bevestigen dat de game-community erg hecht is en dat er natuurlijk competitie is maar ook samenwerking. Voor Moonzone werken beide heren nauw samen met de  spelers in het veld, zoals ondermeer met Mechelse partners Gamegear, De Spelfanaat en de Stripkever.

De officiële opening vrijdag loopt gewoon de hele dag door. Moonzone is dan geopend vanaf 11 uur en je kunt er de hele dag terecht, 's avonds ook. Vanaf dan gelden de gebruikelijke openingsuren: op dinsdag, woensdag en donderdag open van 11 tot 1 uur 's nachts, op vrijdag en zaterdag tot in de kleine uurtjes, op zondag tot 2 uur 's nachts en maandags gesloten.

De events zullen sowieso 's avonds plaatsvinden, dan is het allicht ook het drukst in zake wedstrijden spelen of bekijken. De shop kun je ook overdag bezoeken, gewoon iets komen drinken kan natuurlijk altijd” vertelt Kurt. “Maar bij Moonzone kun je overdag ook terecht om er rustig te werken, met de laptop en drankje op een bankje”, vervolledigt Wim nog.

Je kunt bij Moonzone terecht vanaf vrijdag 10 maart om 11 uur, in de Consciencestraat 54 in Mechelen.

Meer informatie over het reilen en zeilen van dit initiatief vind je op de webstek: www.moonzone.betekst & foto's: © Mark Van Mullem
logo Moonzone: © Moonzone