Legendarisch restaurant Martinique herleeft

In het voetbalstadion van KV Mechelen opent dinsdag 7 maart het Restaurant Martinique. Vele Mechelaars en supporters van KV kennen het glorieuze restaurant van KV, dat vanaf deze maand deel uitmaakt van het AFAS business center.

Restaurant Martinique AFAS stadion Mechelen

De naam ‘Martinique’ is niet zomaar willekeurig gekozen voor deze nieuwe zaak. Het idee werd gegeven door Piet den Boer. We verwijzen bewust naar het roemrijke verleden van restaurant Martinique, destijds op de Korenmarkt” zegt Jan Van Eycke (bedrijfsleider Martinique)

Met deze naam willen we ook de levendigheid en verbondenheid die restaurant Martinique vroeger typeerde, mee verhuizen. De verbondenheid met de Malinois supporters  willen we tonen met een Wall of Fame, geruggensteund door de bezielers van het project, de ‘Foundation Mechelen’ die de G-sport van KV ondersteunt” besluit Jan Van Eycke (Groep Van Eyck)

Restaurant martinique te Mechelen

Martinique was namelijk het uitverkoren restaurant van veel KV’ers. Echter na het tragische ongeval en overlijden van zaakvoerder Jean-Pierre Jacobs, sloot het in 2014 de deuren. In samenspraak met weduwe Vicky Weyens, die het initiatief ten volle steunt, en enkele decorstukken ter beschikking stelt zoals de bekende grappafles, wordt Martinique een nieuw leven ingeblazen.

Ook de kinderen van de helaas te vroeg heengegane JP waren dinsdagavond tijdens een proefopening aanwezig. Zijn zoon Zino (24) en vriendin Elisabeth, zijn twee dochters Claudia (34) en Sada (22) waren aangenaam opgetogen toen ze de signalen van de plannen hadden opgevangen om de Martinique nieuw leven in te blazen op KV.

Kinderen Jean-Pierre Jacobs van Martinique op de Korenmarkt

We zijn allemaal blij dat het restaurant nu hier is, en hadden er helemaal geen moeite mee om mee te gaan in dit verhaal. Onze appreciatie is dan ook heel erg groot” zeggen alle kinderen van Jean-Pierre.

Jan Van Eycke start met een totaal nieuwe ploeg in dit hedendaagse concept. Tijdens de try-out liep alles van bij de start op wieltjes, dit team van enthousiaste mensen waren duidelijk al op elkaar afgestemd. Dat kon ik ook merken aan de professionele en uiterst vriendelijke en snelle bediening.

Een kijkje in de keuken bracht me tot bij chef-kok Bart Van Roy. Deze keukenpiet zullen vele Mechelaars kennen als kok bij Het Anker en Passade, maar zeker ook als keukenmeester bij de ‘Mechelse Mangerie’, destijds het Mosselhuis, waar Bart twintig jaar achter het kookfornuis gestaan heeft. Sous-chef Jan Van De Velde (36) kent gezien zijn jonge leeftijd ook al de knepen van het vak. Door zijn jaren ervaring in het gekende restaurant ‘Rooftop’ in Massenhoven, weet hij perfect wat de traditionele keuken, maar dan op een gezonde en verfijnde manier inhoudt.

Chef-kok Bart Van Roy in Restaurant Martinique

Het interieur van Martinique ademt vooral stijl uit. Verwijzingen naar rood-geel, en het uitmuntend mooie uitzicht op de tribunes en het speelveld, maken dit de ideale omgeving voor een relaxte culinaire maaltijd. De klassieke verse vlees- en visgerechten zijn smaakvol, eigentijds en eigenzinnig. De toch wel relatief beperkte kaart biedt voor ieder wat wils, waar vegetarische, lactose, glutenvrije en vooral gezonde en verse streekgerechten, het verschil maken.

Seizoensmatig wordt de kaart aangepast, en zijn er wisselende suggesties waar creativiteit hoog in het vaandel staat, en dat tegen betaalbare prijzen. Als je weet dat een lunch (25 €) of een driegangenmenu-diner tussen 35 en 38 € zal bedragen, dan is het prijs-kwaliteit zeker aan aanrader. Uiteraard kan je ook ‘a la carte’ je keuze maken, waar de prijzen variëren tussen 20 en 30 euro. De drankenkaart bevat wijnen, spirits, aperitieven, frisdranken, bieren en koffie’s.

Martinique mikt niet enkel op een business en gepassioneerd publiek, iedereen is er van harte welkom, een trefpunt waar u lekker ontspannen, in de juiste sfeer, kan tafelen. Mechelen heeft er alvast een goed restaurant bij, en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Resto/Seminarie Martinique is van maandag tot vrijdag geopend van 11.30 tot 21.30 uur. Het restaurant kan afgehuurd worden voor seminaries en feesten. Door de ruime parking is de bereikbaarheid gegarandeerd.

T(ekst en foto's Verschueren Eddy)