Mechelse Doomsensatie Marche Funèbre imponeert met episch derde albumOp 20 februari 2017 komt Into The Arms of Darkness uit, het langverwachte  derde album van de Mechelse Doomsensatie Marche Funèbre. Het album wordt op 25 maart 2017 live voorgesteld aan het grote publiek in Het Bos in Antwerpen.

De échte primeur was weggelegd voor een aantal fans, pers en andere genodigden tijdens de exclusieve luistersessie, zondagavond 5 februari in het recent heropende rustieke café De Pekton, in de bands eigen Mechelen. Voor menig fan de ultieme droom: samen met de bandleden luisteren naar het jongste werkstuk, voor dat publiek gekend is. Mechelen Blogt was ook van de partij en sprak met de terecht trotse bandleden Arne Vandenhoeck en Dennis Lefèbvre
 Ik ben heel fier, dit is echt onze beste plaat en het is sowieso de beste plaat waarop ik ooit heb gespeeld!” vertelt een over-enthousiaste Dennis Lefèbvre, drummer bij Marche Funèbre en tot 2013 actief bij Self Inflicted. Ook zanger Arne Vandenhoeck is erg tevreden: “Op deze plaat klopt echt alles, alles zat goed en het klinkt exact hoe dat wij dat wilden”.

De heren lieten dan ook niets aan het toeval over en namen de vermaarde Duitse producer Markus Stock onder de arm. Het kwam de sound zeker ten goede. “Dat was wat ons dwars zat bij het vorige album, we waren niet zo blij met de productie toen”,  verklaart Arne. Into The Arms of Darkness bevat 'slechts' vijf composities, waarvan het kortste nummer afklokt op net geen negen minuten en de langste track net geen kwartier duurt. Een behoorlijk episch werkstuk dus, met behalve een inderdaad uitstekende productie, geniale composities gebracht door een band die duidelijk gegroeid is, verder bevestigt, elaboreert en exploreert. Marche Funèbre puurt de o zo eigen typische sound verder uit.

Verwacht je aan een indrukwekkend nieuw Doommetal-hoofdstuk dat hier en daar bezwangerd wordt door Black en Death Metal. Arne Vandenhoeck grunt en zingt beter dan ooit tevoren, volgens de zanger is een en ander vooral te wijten aan het vele optreden, het verworven metier zeg maar.

Lost, dat in 2015 als single werd uitgebracht, staat niét op het nieuwe album. “De nieuwe plaat bevat vooral epische nummers en die song valt wat buiten de context, past er echt niet bij” zegt Dennis, “maar dat is ook wel een nummer waar we nog steeds heel blij mee zijn”. Het indrukwekkende Lullaby of Insanity, waarvan je misschien al de knappe videoclip zag, prijkt natuurlijk wel op het album, meteen ook het langste nummer op Into the Arms of Darkness en samen met Uneven en The Garden of All Things Wild een absolute favoriet van ondergetekende, al kun je gerust stellen dat het album eigenlijk géén zwak moment bevat. Alle vijf goed dus, al durf ik toch stellen dat Lullaby het koninginnenstuk is.

Of er tourplannen zijn? “Voorlopig richten we alle aandacht op onze release-concert in Het Bos in Antwerpen op 25 maart en daarna zien we wel, eerst alle hens aan denk voor die release”, vertelt Arne, “maar voor die tijd staan er nog wel een aantal optredens ingepland” besluit de sympathieke frontman.

Wie Marche Funèbre aan het werk wilt zien in het Mechelse kan alvast naar Kleudde Fest in zaal In Den Prins in Elewijt op zaterdag 18 februari a.s..


tekst: © Mark Van Mullem
foto's: 
© Marche Funèbre