Malinials, een blog voor de Mechelse Millennials

Het hing al een tijdje in de lucht, een babbel met Epiphani Cuypers. Deze jonge 22 jarige studente uit Mechelen is sinds november 2016 in de pen gekropen voor haar nieuwe blog “Malinials”, en dat maakte me benieuwd naar de persoon achter het scherm.

Blogster Epiphani Cuypers over "Malinials"

Helaas was het een druilerige dinsdagmiddag, waar ik Epiphani ontmoette in apero- en koffiebar Expression op het Koning Albertplein. Ondanks het trieste weertje, werd de sfeer al snel goed gemaakt door deze supervriendelijke Mechelse, vandaag nog steeds wonende bij haar ouders aan de Nekkerspoel. Epiphani, is een voornaam die we niet dagelijks horen, en toch is ze een rasechte Mechelaar. Ze verduidelijkt me dat haar ouders de inspiratie hebben opgedaan in de Griekse mythologie, en alzo deze voornaam gekozen hebben.

Koffie- en Aperobar Expression te Mechelen

In het digitale tijdperk schrijven alle studenten vandaag wel op één of ander blog of maken zich bekend via Instagram, de sociale media is onder studenten niet meer weg te denken. Het blog “Malinials” is nog pril, maar in de nabije toekomst wil zij het zeker verder uitbouwen. De naam “Malinials” is een samentrekking van Mechelen en Millennials, mannen en vrouwen die zijn geboren in de late jaren zeventig, de vroege jaren tweeduizend en alles daartussen.

Ik heb enkele vragen voorgelegd, waar ik eerlijke antwoorden op heb gekregen

Waarom dit blog “Malinials” ?

Ik ben dit blog gestart met de bedoeling het studentenleven in onze bruisende stad Mechelen meer op de kaart te zetten. Ik werk mee in één van de maar liefst vijf studentenclubs in Mechelen, en ik hoor maar al te vaak van de jongeren rondom mij dat er in Mechelen niets te beleven valt. Met mijn blog wil ik het tegendeel bewijzen, en mijn vrienden, andere studenten en de buitenwereld inspiratie geven en wegwijs maken dat er in onze stad zeker nog genoeg mogelijkheden zijn om uit te gaan en te ontdekken. Trouwens Mechelen heeft de meest historische gebouwen van ons land, en dat betekent toch ook al iets” verteld Epiphani

Epiphani Cuypers blogster uit Mechelen

Uiteraard zal zij zich niet enkel richten tot blogitems over het uitgaansleven in Mechelen, maar wil ze ook cultuur en andere bezienswaardigheden in Mechelen promoten en dit voor een doelgroep tussen 18 en 30 jaar..

Mijn informatie voor het blog zal ik grotendeels halen op de straat zelf, de plaats waar ik mijn inspiratie zal kunnen gewaarworden, maar ook op sociale media als facebook kan je veel info vinden. Ook over theater zal ik regelmatig schrijven op het blog, want ik ben toch wel een liefhebber hiervan. Ik zal ook deelnemen aan wandelingen door de stad als bijvoorbeeld Mysterieus Mechelen, waarvan ik trouwens al een artikeltje geschreven heb” verduidelijkt de gedreven studente

Waarom de studiekeuze Toerisme ?

“Ik heb gekozen voor deze richting toerisme omdat ik graag reis en in contact kom met andere mensen”. Met een uitzonderlijke passie werpt Epiphani zich op haar studies, het lijkt voor haar wel een hobby, en dat siert haar. “Nog drie jaar heb ik te gaan in deze richting. Volgend jaar moet ik een richting kiezen uit o.a hospitality, business, cultuur en vrije tijd en travel, … kortom een heel gamma aan keuzemogelijkheden. Wat ook wel op mijn verlanglijstje staat voor de toekomst is stadsgids worden in Mechelen”.

Epiphani volgt deze richting aan de Thomas More Hogeschool aan de campus Zandpoortvest, omdat dit zo zegt ze zelf de beste school is om toerisme te volgen. Na eerst gestudeerd te hebben in Lier, draagt zij vandaag haar Mechelse school hoog in het vaandel, ze promoot ze dan ook graag, en is er trots op dat de Thomas More Hogeschool verder blijft groeien in Vlaanderen. Ze is er dan ook fier op dat haar blog bij “21bis” gepromoot is geweest met een artikel. Een groot deel van haar tijd wordt besteedt aan studeren, en daar gaat ze zich de komende jaren op focussen, dat ook verklaard waarom Epiphani nog single is en weinig tijd heeft voor hobby of sport.

Thomas More Hogeschool Mechelen met blogster Epiphani

Als studente ben je waarschijnlijk ook bij een studentenclub aangesloten ?

“Jawel, ik ben heel erg bezig In het verenigingsleven en in Hoogstudentenvereniging Educa, dat ik samen met een paar vrienden heb opgericht. De andere vier studentenclubs zijn Toeristika dat staat voor toerisme, Retabo, Imaxys en Intermedia. Ik heb ook deelgenomen aan de studentenraad voor het kleuteronderwijs, een Look and Feel team, heb ook een tijdje lerarenopleiding gevolgd, ..dit alles samen heeft door het vele vergaderen en als pr van de studentenclub ertoe geleid dat ik de keuze toerisme gemaakt.heb”.

“De studentenclubs hun doel gaat meestal over uitgaan, plezier maken, maar er worden evenzeer op regelmatige basis sport- en cultuur activiteiten georganiseerd. s Avonds komen we als groep ook bij elkaar om gewoon wat te praten, of naar de bioscoop gaan, samen shoppen,...maar ook samen studeren op café is vandaag zeer populair”

Hou je van shoppen in Mechelen ?

In mijn vrije tijd ga ik het liefst shoppen. Samen met vriendinnen kuieren door de winkelstraten in Mechelen, niets is zo plezant als onder jonge meisjes de etalages bewonderen” zegt een lachende Epiphani

Mechelen is een echte shoppingstad, die meer aandacht verdiend. Neem nu de Bruul dat is uiteraard de winkelstraat bij uitstek. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de Onze-Lieve-Vrouwestraat met zijn unieke winkeltjes. Het is altijd een plezier om daar langs te lopen. en het is fijn dat deze straat verkozen is geweest als eerste Fairtradestraat in Mechelen

Blogster Epiphani houdt van shoppen in haar stad Mechelen

Welk zijn je hipste uitgaans adresjes in Mechelen ?

Meestal ga ik met vrienden naar “De Prof” of in “den Boesj” aan het station, eigenlijk de plek waar je mij het meest zal vinden. Maar ook “In de vijf Vaten” achter de Sint-Romboutskathedraal, “De Planeet” over mijn school, ‘PaNique d’O” en “Bar Popular” op de Vismarkt is ook wel een hip adresje voor een avondje uit. En ik mag zeker ook niet “Expression” vergeten waar we in het zaaltje op de verdieping samen gaan studeren

Kook jij zelf graag ?

Natuurlijk kook ik soms zelf, maar meestal is het mijn moeder en vader die in de keuken staat. Als ik zelf aan de kookpotten sta, dan doe ik dat speciaal voor mijn ouders. Zij koken dagelijks voor mij, en verdienen het dan ook dat ik minstens 1 keer per week voor hen kook, zodat zij ook is in alle rust kunnen genieten aan tafel” zegt een fiere dochter.

Als het op eten aankomt dan gaat haar voorkeur uit naar hamburgers, dat is haar lievelingskost. Je zal deze schone dan ook regelmatig met haar vriendinnen vinden bij “Ellis Burger” op de Ijzerenleen en “II Cardinale” op de Wollemarkt.

Epiphani houdt van reizen en cultuur

Hou jij van vakantie en reizen ?

Ik reis zeer graag. Ik heb dit zo een beetje geerfd van mijn grootouders denk ik, zij waren echte wereldreizigers, met uiteraard zeer veel verhalen, en dat zal er zeker toe bijgedragen hebben dat ik in hun voetsporen ben getreden. Vorig jaar heb ik samen met mijn ouders een fantastisch mooie reis gemaakt naar Australië. Ik hou van de natuur en ben zeer milieubewust. Zon, zee en strand ligt me niet zo, maar een wandelvakantie, dat is echt iets voor mij, al kun en mag je cultuur nooit ontwijken” zegt een enthousiaste studente

Als het van deze jongedame afhangt dan staan op haar bucket-list als te bezoeken landen nog o.a Groenland, Scandinavië, Canada en Zuid-Afrika. Epiphani is een natuurliefhebber in hart en nieren. Ze voelt zich in Mechelen dan ook op en top door de vele parken. Wanneer ze de tijd heeft zal je ze dan ook terugvinden in de Kruidtuin of zoals de Mechelaars het in de volksmond noemen de Botanique.

Blogster Epiphani houdt van wandelen in de natuur zoals de Kruidtuin

Ik vind het zo fijn om op het gras te zitten of te liggen, onder de grote boom, aan de vijver of op de trappen waar in de zomer het podium staat voor Parkpop. even weg van de drukte, zalig toch ! Vroeger zat ik regelmatig in de tuin van Margareta van Oostenrijk, gewoon om tot rust te komen, maar vandaag is dat helaas niet meer mogelijk, en dat vind ik spijtig

Ben je bezig met het milieu ?

Ah ja, als studente ben ik zeer milieubewust. Sorteren neem ik dan ook zeer serieus. Tijdens de examens gebruik ik zelfs gerecycleerd papier, waarmee ik zeker zijn wil dat mijn ecologische voetafdruk voor mij en alle mensen hun toekomst niet te erg is

Wat ontbreekt er nog in Mechelen ?

Als ik mocht een keuze maken dan ontbreekt er voor mij, en ik denk ook voor andere jongeren een cinema en discotheek in het stadscentrum. Dat zou meer leven brengen in het toch al mooie centrum

Het blog “Malinials” bevat vandaag al enkele opmerkelijke blogberichten, “Op kot in Mechelen”, “Oude winterverhalen uit het mechelen van toen” … Alles staat onder het menu netjes gerangschikt als culture, fashion, food en party. Of we van deze meid nog gaan horen in de toekomst … daar ben ik vast van overtuigd. Na ons praatje hebben we samen nog enkele foto’s gemaakt, in de regen, maar dat deerde dit meiske niet. Wordt alvast vervolgd …

Blog : https://malinials.wordpress.com/
Facebook : https://www.facebook.com/epiphani.cuypers

(Foto's en tekst Verschueren Eddy)