Succesvolle 2de editie van Mechelen Schlagert

Voorbije vrijdag 20 januari stond in het teken van feesten en meezingen voor de tweede editie van Mechelen Schlagert. Reeds bij het openen van de deuren van Mechelen Schlagert, was het drummen om binnen te geraken in de Nekkerhal. Iedereen, jong en oud, had wel een reden om naar dit feest te komen, de ene kwam als fan voor een geliefde artiest ,anderen kwamen om een verjaardag te vieren onder vrienden of familie, of gewoon om is lekker uit de bol te gaan.

Mechelen Schlagert tweede editie in de Nekkerhal te Mechelen

Dj Rudy liet de Vlaamse en Nederlandse schlagers als opwarming door de zaal galmen. De binnenkomende feestvierders zochten hun zit- of staanplaats. Aan het attributen kraampje was het aanschuiven voor de nodige feest benodigdheden als hoeden met flikkerende gekleurde lichtjes en lichtgevende buizen. Feestvarkens konden de maag vullen aan het opgestelde frietkraam waar de uitbaters van Frituur Put en Frituur Veemarkt voor de gelegenheid onder één dak frieten bakten.

Mechelen Schlagert in de Nekkerhal

Presentator van dienst Frank Wauters praatte het geheel van het evenement de ganse avond netjes aan elkaar. Het is dan ook een man die de kneepjes van het vak kent, en weet hoe hij het publiek in de juiste sfeer brengen moet. Frank is Mechelaar en een vaste waarde in de stad, we kennen hem o.a van mmMechelen Feest met Parkpop, Maanrock en als dj op diverse stads radio's in Vlaanderen. In zijn dagelijkse Job is Frank opvoeder en studiemeester

Frank Wauters presentator op Mechelen Schlagert

Rene Redley, een rasechte Kempenaar, mocht de spits afbijten om de showavond in gang te trekken. Rene heeft intussen al zijn plaatsje verdiend in de showbizz. Nadat hij ontdekt werd op een camping, en heeft deelgenomen aan soundmix wedstrijden, is de bal of de muzieknoot voor hem aan het rollen gegaan. Wat velen misschien nog niet weten is dat Rene een ware Elvis imitator is, zijn aanwezige fans op Mechelen Schlagert weten dat maar al te goed. Dat hij een ware schare fans achter zich heeft staan was te merken aan de spandoeken en sjaals die hier en daar boven het publiek prijken.

Schlagerzanger Rene Redley op Mechelen Schlagert

Het sympathieke duo Take II mocht als nieuwkomer de ambiance in de Nekkerhal opdrijven. Erik en zus Nathalie brachten een mix van covers maar ook eigen nummers die iedereen kon meezingen, met onder meer “De wereld is van jou en mij”. Vooral het ballerina kleedje van Nathalie was zeer opvallend en mooi. De danspasjes van de twee mannelijke dansers, dat was dan weer mooi meegenomen voor het vrouwelijke publiek op Mechelen Schlagert.

Duo Take II zorgt voor ambiance op Mechelen Schlagert

Mechelen Schlagert 2017 in de Nekkerhal te Mechelen

Uit Nederland klom de gezellige Jettie Pallettie op het podium. Stilzitten of stilstaan bij de schlager nummers van Jettie,  dan moet je al een sterk karakter hebben om niet mee in de feestvreugde te delen met deze jolijke dame. Het is een waar puur hollands showbeest die in haar speciale pakje, volle zalen met een “makkie” in temperatuur doet stijgen. Het mag gezegd worden, Jettie maakt ook graag tijd om met haar fans een praatje te maken, en dat charmeert haar.

Jettie Pallettie op tweede editie Mechelen Schlagert

Swoop, menig mannenhart klopte sneller bij het optreden van, Iris, Jolien, Kim en Nathalie mooie verschijningen in hun rode pakjes, maar ook zanger Filip deed menig vrouwenhart bonzen. Swoop was tot vandaag, ondanks dat ze al 15 jaar in de showbusiness staan, minder gekend bij het grote publiek. Toch konden zij vanaf de eerste noot de feestgangers in de Nekkerhal met bekende covers in extase brengen. Als ik mijn mening geven mag, was dit het meest succesvolle optreden van de avond, waar het publiek uit de bol ging.

Swoop zet de Nekkerhal op zijn kop tijdens Mechelen Schlagert

Lissa Lewis, nog maar 20 jaar en al zo een talent. Een mooie Vlaamse verschijning die als geen ander weet hoe ze met popmuziek op een schlagerfestival de mensen moet amuseren. Het is een meisje met een stem waar power achter zit. Lissa ergens in een vakje plaatsen ? Neen dat kan ik niet, ze kan alle genres aan, en het publiek smaakte het.

Lissa Lewis weet iedereen te bekoren op Mechelen Schlagert

Sam Gooris, de allrounder op Mechelen Schlagert

Sam Gooris,  ja we kennen hem met zijn basketsloefkes en één van zijn grootste hits ooit, Marijke. Super sympathieke Sam was tevreden dat hij nog Is in Mechelen kon optreden. Zijn Mechels dialect is hij alvast niet verleerd, maar ik moet toegeven, een zaal aan de waggel houden,  dat kan hij ook vandaag nog steeds als de beste.

Willy Sommers doet het nog steeds goed op Mechelen Schlagert

Willy Sommers staat reeds 45 jaar op de planken, en deze ervaring merk je van zodra hij het podium betreedt. Willy kan ook vandaag nog rekenen op een grote groep fans. Met “you never walk alone” stond Willy stomverbaasd hoe iedereen uit volle borst meezong. Meezinger “zeven anjers, zeven rozen” en de hit knaller “laat de zon in je hart” creëerde spontaan één lange rij polonaise dansers. Als afsluiter van zijn optreden mocht hij zijn beste vrienden van De Romeo’s zelf aankondigen, en zelfs gezamenlijk een nummer opvoeren, leuk nog nooit samen zien optreden.

Afsluiters van deze Mechelen Schlagert waren de alomgekende De Romeo's die zoals steeds, en dat intussen al tien jaar, het publiek in extase brachten met hun covers en meezingers

De Romeo's als afsluiter op Mechelen Schlagert

Mechelen Schlagert 2017, was alweer een succesvolle editie. Als ik hier en daar de reacties van het publiek opving, dan mogen Tim, Annick en Bart zeker al een derde editie van Mechelen Schlagert voorbereiden.

(Tekst en foto's Verschueren Eddy) - Bekijk hier de volledige fotoreportage

Mechelen Schlagert 2017 in de Nekkerhal te Mechelen

Mechelen Schlagert 2017 in de Nekkerhal te Mechelen

Mechelen Schlagert 2017 in de Nekkerhal te Mechelen

Mechelen Schlagert 2017 in de Nekkerhal te Mechelen

Mechelen Schlagert 2017 in de Nekkerhal te Mechelen

Mechelen Schlagert 2017 in de Nekkerhal te Mechelen

Mechelen Schlagert 2017 in de Nekkerhal te Mechelen

Mechelen Schlagert 2017 in de Nekkerhal te Mechelen

Mechelen Schlagert 2017 in de Nekkerhal te Mechelen

Mechelen Schlagert 2017 in de Nekkerhal te Mechelen