Kostuum & Karamel opent nieuwe locatie

Het voorbije weekend was het dan eindelijk zover voor Jeroen en Valérie Aertgeerts, beiden dertigers, hebben samen met Bart en een 70 tal vrijwilligers, op twee dagen tijd, maar liefst 5000 kostuums verhuisd van het oude pand in de Sint-Katelijnestraat naar het Berthoudersplein te Mechelen. Dit was een heel werkje, het jonge koppel was dan ook verheugd dat zij voorbije zaterdag hun nieuwe pand van Kostuum & Karamel konden voorstellen tijdens de officiële opening. Zondag was het de beurt aan familie, vrienden en buren om een glimp te werpen op hun nieuwe locatie.

Kostuum en Karamel te Mechelen

Sinds juli 2016 zijn wij in dit pand, voorheen een oud magazijn in tweedehands artikelen, aan het werk geweest om alles op te knappen en klaar te maken voor onze heropening. Schilderen, herstellen,... kortom heel wat werk, waar we vooral veel te danken hebben aan Bart en de tientallen vrijwilligers, die iedere dag klaarstonden om mee te helpen” zegt Jeroen

Kostuum en Karamel speciaalzaak in verhuur van themakledij


Kostuum & Karamel is een speciaalzaak in het verhuren van themakledij, dit zowel particulier als voor bedrijven. Kwaliteit en authenticiteit dragen Jeroen en Valerie hoog in het vaandel. Eigenlijk is deze Mechelse speciaalzaak een flexibele en betrouwbare partner op vlak van kostumering, het is dan ook niet verwonderlijk dat evenementenbureau’s en productiehuizen tot hun cliënteel behoren.

Als ik door de gangen loop tussen de talrijke kostuums en prachtige etalagepoppen, die trouwens allemaal een naam dragen, dan waan je je direct in een andere wereld, een fantasiewereld. Draai je hoofd naar links en je waant je in de piratenwereld, kijk naar rechts en je bent in de Belle-Epoque. Achteraan in de winkel kom je in een sprookjeswereld, waar kinderen zich thuis voelen. Deze kleding en accessoireboetiek beschrijven, nee daar begin ik niet aan, je moet het eigenlijk zelf gezien hebben. Ook de talrijke genodigden deelden mijn mening, hier steekt passie in, dat voel je.

Kostuum en Karamel speciaalzaak in verhuur van kledij en attributen te Mechelen

De bovenverdieping is nog niet in gebruik, maar in de toekomst zullen we deze zeker gebruiken, wanneer we verder uitbreiden. Bijkomend voordeel in deze nieuwe locatie is ook dat de klanten hier beschikken over kleedkamers, daar waar ze in onze vroegere pand, zich noodgedwongen moesten omkleden in de kamer zelf” zegt Valérie

Als we even terugblikken in het verleden, dan zullen menig Mechelaars zich zeker het “Huis Beckers” herinneren. Van 1968 tot 2005 maakten Willy en Micheline faam in onze stad met hun snoepwinkeltje en kostuumzaak.

Oude en nieuwe zaakvoerder van Kostuum & Karamel te Mechelen


Het zat ons in het bloed toen we ons winkeltje openden. Je weet hoe dat toen ging op familiefeesten. er ging geen feest voorbij zonder fratsen en kwajongensstreken uit te halen” zegt Willy Beckers.

De tijd was toen anders, vandaag kan alles via internet opgezocht worden. In onzen tijd moesten wij alles zelf gaan zoeken. Het was dan ook niet eenvoudig om de 2000 kostuums die we bij het stopzetten van onze zaak verzameld hadden, bij elkaar te zoeken” gaat Willy verder

Van "Huis Beckers" naar "Kostuum en Karamel" te Mechelen


“Ik heb er altijd plezier in gehad, wat was het een mooie tijd. Ik stond iedere dag in mijn snoepwinkeltje, en ontving de klanten die hun kostuums of andere feestartikelen als snorren, vuurwerk, moustachen, pruiken kwamen afhalen” vertelt Micheline, die voor het grootste deel de zaak destijds in handen had, terwijl Willy nog dagelijks uit werken ging bij Waterwegen & Zeekanaal.

Vandaag genieten deze nog kwikke zeventigers van een rustig leventje in Mechelen, waar ze trouwens nog steeds wonen in een achterbouw van hun vroegere winkeltje. Hun tweede thuis hebben ze jaren terug gevonden in het rustige en mooie Bretagne, maar hun hart ligt nog steeds in Mechelen.

Wat ze hier verwezenlijkt hebben, chapeau !. De beleving en de sfeer die zich in het winkeltje in de Katelijnestraat bevond, hebben ze hier perfect teruggebracht, en dat stelt me blij. Het is een mooie aanwinst voor Mechelen” besluiten Willy en Micheline

Jeroen en Valérie zijn trouwens broer en zus, en kennen met hun 10 jaar ervaring de kneepjes van het vak, in deze periode hebben ze een serieuze verhuur collectie opgebouwd. Kostuum & Karamel is niet enkel kleding huren, maar ook pruiken, hoeden, grime en nog vele andere accessoires kan je zonder probleem vinden.

We hebben het ooit is geteld, en ik schat dat we rond de 5000 kostuums in ons assortiment hebben, maar juist weet ik het niet, er komen er regelmatig bij, en het is niet altijd makkelijk bij te houden” vertelt een goedlachse Valérie

Uit verschillende thema’s waaronder sexy, romeins, middeleeuws, western, bekende figuren, stellen deze twee enthousiaste mensen met zorg datgene samen wat u als klant wenst of zoekt. Vooral de persoonlijke service die ze bieden, de specifieke vragen die ze beantwoorden, maakt dat Jeroen en Valérie, gedreven Mechelaars zijn die het uiterste uit de kan halen om hun klanten tevreden te stellen. Persoonlijk denk ik dat deze supervriendelijke mensen, nog steeds het gat in de markt gevonden hebben, dat blijkt uit gegevens dat verhuur van kledij voor allerhande feesten in opmars is. Vooral de glorierijke tijd van de Charleston en al wat met Frozen te maken heeft, zou bij de meest gevraagde artikelen behoren.

http://www.kostuumenkaramel.be/

(Tekst en foto's Verschueren Eddy)