'Geluksmeisje' laat zich veilen voor Mechelse armoedevereniging!

   

                                        

Dominik Lybaert is de bescheidenheid zelve.  Deze Bonheidenaar zoekt de schijnwerpers niet op.  Daarvan kan ik getuigen.  Al jaren is de man de onverdroten ijveraar die het werk van de Mechelse kunstenaar August/Staf Gillé blijvend in de aandacht wil brengen - puur omdat hij het belangrijk vindt dat Gillé deze erkenning verdient.

Maar daar gaat het nu niet om.  Al langer heeft Dominik sympathie voor de acties van Mechelen Solidair dat nu al enkele jaren op de Kerstmarkt cake en soep verkoopt om Mechelse armoede-organisaties te steunen. En plots kwam hij op een idee, dat zowel origineel als hartverwarmend is.  Vertrekkend van een leuk oud beeldje van een vrolijk meisje met opwaaiende rok, rijpte het plan. Zou hij misschien een flink aantal kunstenaars kunnen overtuigen om van dit 'geluksmeisje' (want zo doopte hij haar) een artistieke interpretatie te maken, dat daarna via een internetveiling kon verkocht worden ten bate van het goede doel?  ...

 

Dominik legde het idee voor aan de werkgroep Mechelen Solidair, en deze reageerde enthousiast.  Daar zat muziek in!  Een maand lang is Dominik er dag en nacht mee bezig: hij contacteert her en der kunstenaars en legt hen de vraag voor.  En daar gingen tot hiertoe al een flink aantal op in.  Nu is het zover.  De veiling kan van start gaan. 

Onverwacht liep vanmorgen het nieuwsbericht binnen dat de penningmeester van 'de Lage Drempel' aan de haal was gegaan met tienduizenden Euro's van deze armoedevereniging.  Beschamend en pijnlijk.  Meteen was het duidelijk: in samenspraak met Dominik werd overeen gekomen om het geld dat deze kunstveiling zal opbrengen, integraal gaat naar De Lage Drempel dat nu in zak en as zit... En hiermee is deze sympathieke actie één van de vele solidaire acties die nu worden opgezet, ook al weet ik dat Dominik het ook zou gedaan hebben zonder deze vreselijke feiten die nu aan het licht kwamen...

 

 

Ik heb een catalogus online geplaatst waarop al de werken die tot hiertoe al zijn binnengekomen opstaan.  Maar er volgen nog werken hoor!  Dus alle kunstenaars die nu nog graag in actie willen schieten kunnen dat nog altijd doen.  Men kiest zelf in welk materiaal men werkt: een schilderij, een beeldje, foto...  Het staat iedereen vrij. Ze moeten gewoon een fotootje van hun werk met de afmetingen doorsturen naar mij.  Daarna plaats ik het in de catalogus.  Ik zet er dan ook een startbedrag op.

 

Vanaf 14 februari - de dag dat de wereld zijn hart laat zien - kan geboden worden op de kunstwerken.  Maar nu kan je al eventueel een bod doen. (er liepen er trouwens al een paar binnen!).

En een bod kan je plaatsen tot en met 12 maart!

 

 

Bij een hoger bod wordt u verwittigd zodat u eventueel het bod kan verhogen.

 

 

veilingcatalogus kan je vinden bovenaan de virtuele galerie van de werken met lotnummers en startprijzen:

 

https://www.facebook.com/dominik.lybaert/media_set?set=a.707015762812823

 

 

maak een keuze van het werk dat je prefereert en waarop je wil bieden, en SMS dan de nummer van dit lot plus jouw bod naar het telefoonnummer dat je vermeld ziet staan.

 

Ik hoop dat er veel respons komt.  Er zijn echt leuke werkjes bij van bekende en minder bekende kunstenaars.  Ieder interpreteerde het 'geluksmeisje' anders, maar het resultaat is knap!  Weet je: ik ben benieuwd of iemand dit beeldje ook in huis heeft staan?  Dat zou ik misschien ook graag weten...

 

 

Dominik: bedankt voor dit prachtinitiatief.  Je zette deze actie op met een warm hart en je hoeft hiervoor geen wierook.  Ik weet het.  Maar in tijden van toenemend cynisme is dit een project dat deugd doet aan het hart.  De Lage Drempel en de mensen die het zo nodig hebben zullen er wel bij varen. 

 

 

 

En er wordt al flink geboden!  Ga maar vlug kijken in de virtuele galerij.  Er is echt voor elk wat wils bij!