Rommy onder de kerstboom?

  (foto's: Jan Smets)

Ja, ik wéét het: hij zal wel in de eerste plaats bedoeld zijn voor de jongsten onder ons...  En toch: Ik kon het als Mechelen-gek niet nalaten om zo'n leuke Rommy Rombouts-knuffelpop in huis te halen.  Deze namiddag werd de pop gelanceerd in vzw De Keeting in de Kroonstraat.  Ik liet er geen gras over groeien.  Wat later stond ik aan de balie van UiT om de allereerste knuffel aan te schaffen!

Geen nood: men heeft er voldoende in huis.  Zo'n 1000 knuffels zijn er gemaakt van de mascotte van Mechelen Kinderstad.  Het lijkt me een tof cadeautje voor de jongste Maneblussertjes.  Bovendien steun je door de aankoop van deze knuffelzachte Rommy een goed doel.  De knuffel wordt verkocht aan 9,95 euro.  Daarvan gaat 3,67 euro naar de Keeting en stad Mechelen legt nog eens hetzelfde bedrag bij.  Per verkochte Rommy Rombouts gaat er dus 7,34 euro naar de armoedevereniging.  Als je daar geen warm gevoel van krijgt...

 

 

 

Het is de leuke bende van kinderwerking Al Kantra die samen met jeugdschepen Greet Geypen de knuffelversie van de populaire Mechelse mascotte mogen voorstellen. 

Er bestonden al meerdere gadgets van de blauwe kindervriend, maar nu is er dus ook deze mascotte met hoge aaibaarheidsfactor. 

Egon Mutsaerts is coördinator bij De Keeting:

 

 

Bij ons in de Keeting kunnen mensen in armoede terecht voor wat warmte en een luisterend oor.  Maar onze organisatie doet meer om armoede te bestrijden en fungeert als basisschakel om mensen door te verwijzen naar de juiste instanties.  Voor de Keeting is een financiële injectie altijd welkom.  We zijn dan ook erg blij met het initiatief.  Het was al snel duidelijk waarvoor we het geld willen gebruiken.  Wij hebben hier een speelhoek, maar die willen we nieuw leven inblazen.  Nu is deze vooral naar de jongsten gericht, maar we willen hem ook attractief maken voor de iets ouderen.  In deze speelhoek hopen we dat de kinderen even hun zorgen kunnen vergeten...

 

De kinderen werd gevraagd om mee na te denken over de nieuwe aankleding van deze hoek.  En samen hebben ze al een aantal ideetjes naar voor geschoven. 

 

 

De knuffel is vanaf vandaag te koop aan de balie van UiT in de Hallestraat.

(openingsuren van maandag tot zaterdag: 10 uur tot 16 uur; zon-en feestdagen: 12u30 tot 16 uur)

Heb je dus nog een plaatsje onder de Kerstboom?  Niet twijfelen!  Je geeft een leuk cadeautje weg én je steunt er een goed doel mee.

Mechelen gaat het iniatief nog verder bekend maken via de website van de stad en De Nieuwe Maan.  Mogelijk wordt de knuffel later nog verkocht in het Speelgoedmuseum en Technopolis.  Maar dit is nu nog niet het geval.

De kinderen hadden alvast een idee: zij willen zélf ook de knuffels aan de man brengen.  Aan hun enthousiasme zal het alvast niet liggen!

 

(de medewerkers van UiT poserend bij de knuffel-mascotte...)

                                                                         

 

PS: even in herinnering brengen dat de vrijwilligers van Mechelen Solicair (met maar liefst 3 medewerkers van Mechelenblogt!) dit weekend soep en cake verkopen tegen een vrije bijdrage op de Kerstmarkt.  De volledige opbrengst gaat naar twee Mechelse armoedeverenigingen: De Lage Drempel, en... De Keeting.