Mechelse 2SDC CREW danst zich de finale in van 'Belgium's Got Talent'

met categorie:  

(foto boven: Jan Smets)       

Het zijn hectische dagen voor Karlijne Provinciael en haar dansstudio 2-step Dance Company.  Uiterst spannend ook.  Dat zijn ze uiteraard ook voor haar echtgenoot Mike Alvarez die als choreograaf zijn talent in feite niet meer hoeft te bewijzen.  Samen met hun ploeg van 17 dansers kijken ze nu uit naar morgenavond.  Dan moet het allemaal gebeuren!  Dan staan ze op het podium in de finale van 'Belgium's Got Talent' op VTM.  Natuurlijk moeten ze het zélf waarmaken, maar zonder de steun van de kijker kunnen ze niet!  Ze rekenen er dan ook op dat de Maneblussers massaal op hen zullen stemmen.  Ondanks de drukte van belang heb ik de kans om nog even met Karlijne te praten...

Ja, nu is het wel een hele rusch. Maar het geeft ons een ongelooflijk gevoel.  Voor ons is het nu al een geslaagd parcours te noemen, wat morgen ook de uitslag mag zijn.  Spannend.  Dan gebeurt alles live. We zien wel.  Fysiek en mentaal hebben we het allemaal wat onderschat. 

Het was voor de groep dansers een waanzinnig avontuur tot hiertoe.  Een hoogtepunt ook voor de dansstudio die nu al 15 jaar bestaat.  Toch hebben ze in de voorbije jaren al heel wat bereikt.  Eerder werd de crew al wereldkampioen hiphop. Een finaleplaats in het populaire TV-programma is de kers op de taart!

 

 

De school die in Boortmeerbeek gevestigd is, mag zich door en door Mechels noemen.  Karlijne is een geboren Mechelse en woont met haar man Mike aan de Tervuursesteenweg.  Al jaren timmeren ze met succes aan de weg en wisten ze het ene succes na het andere te boeken.

Morgenavond zullen zowat één miljoen kijkers aan de televisie gekluisterd zitten om naar de spannende finale te kijken.

 

  (foto: Jan Smets)

 

Het was zwaar.  Op deze finaleplaats hadden we niet gerekend.  We bekeken het stap voor stap.  Maar we zijn kunnen doorstoten, en dat maakt ons wel trots.  Toch vraagt dit alles veel van het lichaam.  Bovendien viel een deel van dit avontuur pal in de examens van een gedeelte van onze jongeren, en nu zitten een aantal oudere midden in de blokperiode.  Dat maakt het extra moeilijk.  Zo dient er tussen al dat dansen ook nog gestudeerd te worden.  We staan dus onder grote druk.  Ook de sociale media volgen ons op de voet.  Sommige kandidaten werden al serieus afgekraakt.  Bij ons valt dat gelukkig erg goed mee en kregen we al heel wat lieve en warme reacties.  Toch probeer ik onze dansers hier van af te schermen, en filteren we de commentaren. 

 

 

Karlijne en Mike begeleiden hun groep niet alleen danstechnisch maar ook mentaal.  dat is nodig.  Maar Karlijne onderstreept het nogmaals: "we gaan voor de fun!"

 

(foto: Karlijne Provinciael)

 

Of ze gaan winnen?  Dat durft ze niet zeggen.  Het wordt opboksen tegen sterke kandidaten.

 

Sowieso volgt morgenavond na de wedstrijd een hele ontlading.  Maar we zullen niet zo snel kunnen uitrusten.  Dit avontuur heeft nu al heel wat extra boekingen opgeleverd.  Ook al zijn we al jaren heel actief bezig; nu herkent men ons overal.  Vooral Mike.  Die heeft dan ook wel een heel aparte en opvallende look.  Tijdens de voorbije Kerstjumping in de Nekker wilden er velen met hem op de foto.

 

Voor Mike Alvarez is het ook al een heel genietbaar avontuur geweest.  Hij mag fier zijn op wat hij wist te presteren.  Hij kent ook de druk dat een programma als dit meebrengt.  Eerder was hij al eens finalist in het programma 'Move like Michael Jackson'.  Hij weet als geen ander welk een impact televisie heeft.

 

  (foto: Jan Smets)

 

Morgenavond wil de groep dansers ons verrassen.

 

We zullen in de gekende stijl van 'The Wizard of Oz' ons verhaal vertellen.  Ook de gevoelens die we hadden bij dit avontuur willen we er in verwerken.

De laatste loodjes...

In de AED Studios in Lint is het alle hens aan dek.  Ondertussen maken de vele fans zich klaar... Ook cultuurschepen Björn Siffer toont zich een groot supporter.  Nu dient er gestemd te worden.  Karlijne ziet de crew niet zo dadelijk als eindwinnaar.  Maar je weet maar nooit...

Ik wens de crew alvast veel succes!

 

Dus: morgen afstemmen op VTM.  Om 20u30 start het programma.  Enne: vergeet niet te stemmen op 2SDC CREW

 

 

 

 

 

 

Proficiat voor de winnaars!  Proficiat aan alle kandidaten!  Proficiat voor de uitstekende prestatie van onze Mechelse finalisten...

Jullie verdienden allen deze finaleronde.