Mechelen Solidair tegen armoede

Na 7 jaar mag je wel zeggen dat Mechelen Solidair een begrip is geworden in onze Dijlestad. Tijdens de Mechelse wintermarkt op de Haverwerf zijn de vrijwilligers weer present.

De volledige opbrengst gaat dit jaar naar 2 Mechelse armoedeverenigingen: De Keeting en De Lage Drempel.

 

Dit jaar kan het bestaande team van “die-hard”- volontairen samengesteld uit Vera Carlier, Elke Eggerickx, Jan Smets en Kevin Polfliet uitpakken met enkele nieuwe namen. Zo komen Annemie Verreydt, Carl Geets en Mark Van Mullem het kernteam versterken en hun neus mee in de heerlijk geurende Soep of hun vingers in het overheerlijke zelfgemaakt gebak steken.     – Een Verwittigd mens … -

vlnr: Mark Van Mullem, Elke Eggerickx, Kevin Polfliet, Vera Carlier, Carl Geets & Jan Smets

 

Met de steun van het Sociaal Huis EN de sponsoring van Sava, Café ’t Groot Licht en Nexus Consult wordt elke bezoeker een soepje of een gebakje aangeboden mits een (Gulle) vrije bijdrage.

     

     

De nieuwkomers in het kernteam: Annemie Verreydt, Mark Van Mullem en Carl Geets.

 

Dit jaar gooit Mechelen Solidair het over een andere boeg: “Tot nu toe ging de opbrengst van onze Actie steevast naar SOS Hulpbetoon en Sint-Vincentius.  Hoewel we deze organisaties uiteraard een warm hart blijven toedragen, vonden we het na zes jaar wel gepast om onze focus eens te verleggen.  Er zijn tal van verenigingen die Zich inzetten voor kansarme En behoeftige inwoners van onze stad, en die willen we voortaan allemaal een kans geven.  In de toekomst zullen we dus regelmatiger van goed doel veranderen," dixit woordvoerder Kevin PolflieT.

 

“Die-hard”- volontairen Vera Carlier, Kevin Polfliet, Elke Eggerickx en Jan Smets.

 

De hamvraag blijft of Mechelen Solidair dit jaar de recordopbrengst van vorig jaar kan evenaren of overtreffen. We zijn benieuwd.

Maneblussers, Mechelen Solidair rekent op u!

Wanneer?

  •  Vrijdag  16 december 2016 van 18u00 tot middernacht
  • Zaterdag 17 december 2016 van 11u00 tot middernacht
  • Zondag 18 december van 11u00 tot 20u00

Waar?

  • De kerstmarkt (Havermarkt)

Info?


Geschiedenis Mechelen Solidair


Mechelen Solidair is het geesteskind van Mechelaars Ferre Lauwerijs, Marc De Witte en Kurt Lauwens. In 2010 organiseerde ze een eerste keer een soepverkoop op de lokale kerstmarkt ten voordele van Sint-Vincentius en SOS Hulpbetoon. Dat bracht toen € 1500 in het laadje. De jaren nadien groeide de opbrengst tot een kleine € 3000 (2013).


In 2014 kon het vernieuwde organisatieteam(Vera Carlier, Elke Eggerickx, Jan Smets en Kevin Polfliet) uitpakken met een winst van € 5000. 2015 was tot nu toe het topjaar met een recordopbrengst van maar liefst € 7500.

 

tekst: ©RealRaven, Beelden: © Mechelen Solidair

Als het vernieuwde organisatieteam op zin lancé kan doorgaan moet de 10.000 € haalbaar zijn!

Succes, dames en heren!

Zorg dat ik jullie vind dit jaar in al dat gewezzel op de Haverwerf ;-)