Licht in donkere dagen

   

(foto's: Jan Smets)

Een klein kaarsje of een bloem: nee het verandert misschien niet veel...  En toch: mensen kunnen wel degelijk het verschil maken.  Mensen kunnen wél het tij doen keren.  Daar waren ze zeker van overtuigd: zo'n 250 Mechelaars die gisterenavond samen kwamen op de Veemarkt om hun woede en verdriet uit te drukken met het noodlijdende Aleppo.  Maar ook wilden ze hiermee hun solidariteit tonen met alle slachtoffers die vielen in het Syrische conflict en alle slachtoffers van regionale brandhaarden in het Midden-Oosten, Centraal Afrika en Centraal Azië.  Het werd een ontroerende samenkomst.  Een groot hart van lichtjes en bloemen, met daarrond mensen die mekaar spontaan de hand gaven en de hoop niet wilden opgeven: het gaf een warm gevoel op een grijze, kille winterdag.

 

 

 

 

 

Wat ontroerde het meest?

de getuigenissen van Syrische vluchtelingen?

de uitgesproken wensen van de vluchtelingenkinderen Yara, Mekdes en Nour...

de aangrijpende liedjes van het duo Cannaerts & Van Cutsem?

Misschien was het wel dit alles tesamen.

De stille wake was een spontaan gegroeid iniatief van verschillende Mechelaars, de werkgroep Welcome in Mechelen, een aantal Syriërs...

Het kaderde zich in de brede campagne 'Help Syrië now'.

www.helpsyria.be