Joe Kerstparade in aantocht

We kunnen er niet naast, de Joe Kerstparade trekt vrijdag, één dag voor Kerstavond door onze binnenstad. Naar verwachting zullen er meer dan 10000 mensen afzakken naar Mechelen. Verwacht je alvast aan feeërieke praalwagens met sfeervolle muziek, kerstelfen, sneeuwmannen, de Kerstman en een speciale Joe-wagen met dj’s.

Het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx gaat vanaf 9 uur s'morgens de hele dag live uitzenden vanaf een speciale radiostudio op de IJzerenleen met de Kerstparade Top 100, om zo af te tellen naar de start van de parade.

Het is een belangrijke versterking van ons erg divers winterprogramma. Onze prachtig verlicht historische binnenstad is het perfecte decor voor deze kerstparade. Het is echt uitkijken naar de vele praalwagens en figuranten. Het belooft een unieke ervaring te worden en we hopen veel mensen te mogen begroeten vrijdag. Zoals ook met andere activiteiten van Mechelen Houdt Je Warm gaan we ook nu de samenwerking aan met onze Mechelse handel en horeca. Voor, tijdens en na de parade kan je nog wat inkopen doen of iets lekker eten en drinken samen. Een ideale manier om de kerstvakantie samen te beginnen.” aldus een super tevreden Kristof Calvo (voorzitter mmMechelen Feest)

Een organisatie als deze vraagt heel wat voorbereiding. Ik heb alles voor u op een rijtje geplaatst

Parcours Promo Karavaan
Vijfhoek - 17.45 tot 17.55 uur
Bruul (Korte Schipstraat) - 17.55 tot 18.05 uur
Grote Markt - 18.05 tot 18.15 uur
Veemarkt - 18.15 tot 18.25 uur
Frederik de Merodestraat - 18.25 tot 18.35 uur
Grote Markt - 18.35 tot 18.45 uur
Ijzerenleen (Grootbrug) - 18.45 tot 18.55 uur
Onze-Lieve-Vrouwestraat (Hoogstraatje) - 18.55 tot 19.05 uur
Vijfhoek - 19.05 tot 19.15 uur

Parcours Kerstparade
Vijfhoek - 18.00 tot 18.40 uur
Bruul (Korte Schipstraat) - 18.10 tot 18.50 uur
Grote Markt - 18.20 tot 19.00 uur
Veemarkt - 18.30 tot 19.10 uur
Frederik de Merodestraat - 18.40 tot 19.20 uur
Grote Markt - 18.50 tot 19.30 uur
Ijzerenleen (Grootbrug) - 19.00 tot 19.40 uur
Onze-Lieve-Vrouwestraat (Hoogstraatje) - 19.10 tot 19.50 uur
Vijfhoek - 19.20 tot 20.00 uur

Hoe kom je best naar Mechelen voor de Joe Kerstparade
Te voet of met de fiets
Stal je fiets op het Cultuurplein, daar wordt hij vanaf 16.30u gratis bewaakt.

Met de bus
Inwoners van Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Boortmeerbeek, Zemst, Willebroek, Kappelle-op-den-Bos, Rumst, Duffel en Boom kunnen gebruik maken van een Shopping biljet van De Lijn om naar centrum Mechelen af te zakken. Zo reizen ze voor slechts 1 euro naar Mechelen en terug met de bus. Het Shopping biljet is t.e.m. zondag 8 januari te koop tijdens de koopweekends. Ook op vrijdag 23 december kan je genieten van het voordeeltarief van het Shopping biljet.

Opgelet: sommige Lijn-bussen, zoals de Centrumpendel, rijden vrijdag vanaf 12u een aangepast traject. Raadpleeg www.mechelenhoudtjewarm.be/joe-kerstparade ofwww.delijn.be (of de app) voor de aangepaste routes.Met de trein
Wie met de trein naar Mechelen komt, stapt best af in Mechelen-Nekkerspoel, om van daaruit de signalisatie te volgen tot in het stadscentrum.Met de auto
Kom je met de auto? Je kan gratis parkeren op randparkings Douaneplein en P+R Nekker. Van daaruit kan je gebruik maken van de gratis Shopping Shuttle die uitzonderlijk deze vrijdag heen en weer pendelt naar het centrum tot 22u. Vanaf 18u zijn ook randparkings Zandpoortvest 1+2 en parking Rode Kruisplein gratis.

Parking Blauwhondstraat in de binnenstad kan je niet in- of uitrijden tussen 17.30u en 20.30u. Q-parking Lamot kan je inrijden tot 17.30u, wegrijden blijft wel mogelijk. De overige centrumparkings blijven de hele avond bereikbaar (parking Grote Markt, Kathedraal, Veemarkt, Hoogstraat, Zwartzustersvest).

In een zeer beperkt aantal straten zal vrijdag geen verkeer of geparkeerde voertuigen worden toegelaten. Daarnaast wordt in enkele straten tijdelijk tweerichtingsverkeer toegelaten. Alle info vind je op www.mechelenhoudtjewarm.be/joe-kerstparade.Avondshopping tot 21u
Voor deze speciale gelegenheid, en voor wie nog snel enkele kerstcadeaus of een feestoutfit wil aankopen, kan vrijdag profiteren van de laatavondshopping. De meeste winkels in Mechelen zullen uitzonderlijk open zijn tot 21 uur. Ben je geen shopper dan kan je vanzelfsprekend plaatsnemen op een verwarmd terrasje en genieten van de prachtige eindejaarsverlichting.

Wie na de Kerstparade zijn dansbenen nog wil losgooien, kan daarvoor terecht in Winterbar Mirage op het binnenplein van het stadhuis. Daar spelen Frituur Paula en
dj Marc Baert
de pannen van het dak tot in de late uurtjes. Tickets verkrijgbaar via www.mechelenhoudtjewarm.be/winterbar.

Wat de veiligheid betreft maakt de stad Mechelen, Joe en de Politie Mechelen-Willebroek, zich sterk dat alle nodige veiligheidsmaatregelen besproken zijn, om de veiligheid van de toeschouwers langs het trajct van de Kerstparade te waarborgen.

(Tekst Verschueren Eddy en Stad Mechelen en Joe)