500 Bezoekers voor Kerstconcert Foundation Mechelen

Na het overweldigend succes van vorig jaar, organiseerde Foundation Mechelen vzw voorbije vrijdagavond haar vierde Kerst- en Nieuwjaarsconcert in de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen.

Piet Den Boer Foundation Mechelen

Piet Den Boer, ex-voetballer, auteur van het boek “Sporthelden met een beperking”, G-Sport Ambassadeur en voorzitter van Foundation Mechelen vzw sprak stipt om 20 uur de 500 aanwezigen toe die een kaartje hadden kunnen bemachtigen. Hij nam van de gelegenheid gebruik om ook in naam van de Raad van Bestuur de Mechelse topartiesten die hun medewerking hadden gegeven aan dit kerst- en eindejaarsconcert van harte te bedanken.

Kersconcert Foundation Mechelen

Niet alleen dankzij de bezoekers maar ook de 19 sponsors ,de pers, bestuursleden Ludo Vandenbril, Walter Jaspers, Eddy Smets, Bob Stevens, Koen Anciaux, Jan Simons, Mieke Van Cauwenberghe en Bart Dirix, kon deze muzikale avond plaatsvinden.

Hoofdact van de avond was Patrick Riguelle en ensemble die onder andere een fantastisch nummer bracht van Jacques Brel, Jean Blaute een rasartiest die als zanger en gitarist de zaal in vervoering bracht met gekende nummers,  Chansonnier Klaas Delrue, Tom Kestens en Sjarel van den Bergh witsen al van bij de eerste noten het publiek te beroeren met hun muzikale gezelligheid. Ik mag zeker niet vergeten te vermelden de mensen van het geluid en de fantastische belichting van deze editie, een dikke pluim te geven, puik werk !

Mark Uytterhoeven bracht op zijn eigen gekende manier, uitgedost als priester, de schaterlach bij het publiek met een origineel Kerstverhaal, waarvoor hij plaats had genomen op de prachtige preekstoel van de Kathedraal.

de engel Gabriel zijde wees niet bang Maria, God heeft u gunst geschonken, luister ? Gij zult zwanger worden en een zoon baren, en gij moet hem Jezus noemen. Hij zal de zoon van God worden genoemd, en aan zijn Koningsschap zal geen einde komen. Kathedralen zullen worden gebouwd, en er zullen concerten worden gegeven, met diepgelovige mensen zoals Piet Den Boer, maar ook met faricieers als Patrick Riguelle, Jan Hautekiet, Jean Blaute, Klaas Delrue, Tom Kestens en Sjarel van den Bergh ...

Tickets zullen 30 euro kosten, maar wie een goedgevulde beurs aan den gordel heeft hangen zal 79 euro betalen. Voor die prijs mogen zij naar de receptie in het Martin’s Patershof, een gebedshotel dat ook al voor uw zoon zal zijn gebouwd” sprak priester Mark

Aansluitend op een kwartiertje plezante verhalen uit Mechelen verscheen de Red Hackle Pipe Band achteraan de kathedraal. Met hun Schotse inbreng baanden de doedelzakspelers zich door de middengang een weg tot voor het podium. De Red Hackle Pipe Band die regelmatig deelneemt aan binnenlandse en buitenlandse taptoe’s, vieren in 2017 hun 50 jarig bestaan.

Red Hackle Pipe Band in de Sint-Romboutskathedraal

Het kerstconcert was een mooie aanvulling binnen het programma van “Mechelen Houdt Je Warm”. De Mechelse Foundation kan o.a ook rekenen op de steun van “Jumping Mechelen” en “Manege Verbrande Brug” uit Eppegem die 15 van haar 69 paarden ter beschikking zal stellen voor G-Sport, waarmee ze 80 atleten met beperking gelukkig kunnen maken. Alle opbrengsten worden integraal aan vier sociale projecten en goede doelen uit de regio Mechelen geschonken. Dit jaar zijn dat vzw Sjarabang, die 315 kunstwerken ter beschikking stelt voor verkoop of verhuur in de loges van KV Mechelen, Studio Borgerstein, KV Mechelen en Racing Mechelen.

Na het concert sprak iedereen vol lof van de organisatie en de aanwezige artiesten. Een aantal mensen hadden zich vooraf ingeschreven om het feest verder te zetten in Martin’s Patershof Hotel. Het was alleszins een geslaagde avond, en we kijken al uit naar de editie 2017

(Tekst en foto's Verschueren Eddy)

Alle foto's hier te bekijken