Prijsuitreiking Gouden Carolus Fiets- en Wandeltochten

Zaterdag vond de prijsuitreiking plaats van de succesvolle 5de editie van de Gouden Carolus Fiets- en Wandelzoektocht.

Op de prijsuitreiking die plaatsvond in de Stokerij de Molenberg in Blaasveld, mochten 90 winnaars delen in de toch wel zeer aantrekkelijke prijzenpot van 5000 €. Naast de vaste partners van dit sportieve en leerrijke evenement, zorgden ook de Mechelse hotels en Herita voor een mooie bijdrage daarin.

Prijsuitreiking Gouden Carolus Fiets- en Wandeltochten

Stokerij de Molenberg bevindt zich in de familiehoeve die sinds 1637 in handen van de familie Van Breedam is, die ook kennen van onze stadsbrouwerij Het Anker. In de hoeve wordt de inmiddels succesvolle Gouden Carolus Whisky Single Malt gestookt.

Na enkele toespraken en anekdotes over de voorbije Fiets- en Wandelzoektocht, werden prijzen en felicitaties overgemaakt aan de aanwezige winnaars door Charles Leclef, (5de generatie eigenaar van de Brouwerij Het Anker), Björn Siffer (schepen van Toerisme en Cultuur te Mechelen), Karin de Mulder (Toerisme Rupelstreek) en Marilou Dubois (Toerisme Scheldeland)

Prijsuitreiking Gouden Carolus Fiets- en Wandelzoektocht 2016

Winnaar van de Gouden Carolus Wandelzoektocht werd Werner Nitor uit Duffel. Willy Verbruggen uit Kontich behaalde het beste resultaat bij de fietszoektocht.

De zoektochten zijn zeer divers, en blijken ieder jaar weer een succesformule. Voor de organisatoren is een constante vernieuwing zeer belangrijk, die zorgt voor een extra stimulans om deel te nemen. Deze zomer maakten de drie mensen verantwoordelijk voor het opstellen van de vragen, gebruik van meerkeuzevragen, en dat bleek een meevaller want er werden meer antwoordformulieren ingestuurd dan voorheen.

Voor 2017 staat er een wijziging van de fietsroute op het programma. Vooral voor de deelnemers die jaarlijks deel uitmaken van de recreatieve tochten, zullen alzo andere fraaie plekjes kunnen ontdekken rondom Mechelen.

Stokerij De Molenberg te Blaasveld

Els Van Itterbeeck is PR, persverantwoordelijke en event coördinator Brouwerij Het Anker en Stokerij De Molenberg, stelt dat vooral de vlotte samenwerking tussen de verschillende partners als Brouwerij Het Anker, vrijetijdsorganisatie Pasar, de opleiding Toerisme van de Thomas More Hogeschool Mechelen, en Toerisme Mechelen, Toerisme Rupelstreek en Toerisme Scheldeland, drie toeristische organisaties,  duidelijk hebben bijgedragen tot het succes.

Als derde factor maken vooral de kwaliteit en het decor van de zoektochten, het evenement bij de deelnemers aantrekkelijk. De reacties van enkele deelnemers aanwezig op de prijsuitreiking spreken dan ook voor zich,

“Op een leuke manier je eigen stad leren kennen”, “Schitterend evenwicht tussen makkelijke en moeilijke vragen, en vooral heel fraaie plekjes heb ik ontdekt”, “Een prachtige zoektocht, we hebben er intens van genoten” en “Een absolute aanrader, wij kijken steeds uit naar de volgende keer om deel te nemen”,

zijn maar enkele van de vele positieve reacties. Ook de wandelrally loopt net als de aangepaste versie voor de kinderen door onze prachtige kunststad Mechelen.

Op deze zoektocht ontdekken gezinnen de vele gezichten van Mechelen. De Gouden Carolus Fiets- en Wandelzoektocht is met haar vijfde editie uitgegroeid tot een topevenement voor jong en oud” zegt Björn Siffer.

“De fietstocht verbindt de binnenstad moeiteloos met het waterrijke buitengebied van de Rupelstreek in Scheldeland. Een ideale combo tussen stad en regio” aldus Marilou Dubois.

Aansluitend aan de prijsuitreiking werden de genodigden getrakteerd op een hapje en een drankje op een gezellige receptie, waar ongetwijfeld heel wat verhalen de ronde deden tussen de deelnemers.

Tekst Verschueren Eddy en Stokerij De Molenberg
Foto's Verschueren Eddy

Groepsfoto winnaars Gouden Carolus Fiets- en Wandelzoektocht 2016