Mechelen ontsteekt Kerstverlichting

Vrijdagavond 25 november stipt om 17 uur hebben de Mechelse schepenen Katleen Den Roover en Christiaan Backx samen de stekkers verbonden om maar liefst 223 000 LED-lampjes in onze historische Mechelse binnenstad te ontsteken.

Kerstverlichting stadhuis Mechelen

Dit is de start van een eindejaarsperiode in het kader van "Mechelen Houdt Je Warm" waar eerstdaags de affiche van bekend zal gemaakt worden. Ik kan jullie nu al zeggen, dat het een welgevulde programmatie is, die door iedereen gesmaakt zal worden.

Ontsteken van LED-Kerstverlichting door schepenen Katleen Den Roover en Christiaan Backx

De Mechelse winkelstraten baden nu voor het tweede jaar op rij, met deze verlichting, in een gezellige gloed. De Kerstverlichting siert het stadhuis, het schepenhuis, de grote kerstboom op de Grote Markt, het Dijlepad en 112 overspanningen krijgen zes weken lang, tot en met 8 januari 2017, een lichtjasje.

De verlichting in de 78 bomen in onze winkelstraten is de enige verlichting die een gans jaar door aanwezig blijft. Zoals vorig jaar reeds geschreven blijven deze LED-lichtjes "meegroeien met de bomen". Wat de feeërieke sfeer nog meer bijdraagt zijn de her en der verspreide licht-elementen in de vorm van kerstbomen en dieren, zoals herten en ijsberen.

Kerstelementen op de Botermarkt te Mechelen

De Kerstverlichting brengt vanzelfsprekend een hoog kostenplaatsje met zich mee, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt daar de LED-lampjes energiezuinig en goedkoper zijn, en bovendien langer meegaan.

LED-Kerstverlichting in de Bruul te Mechelen

De reacties van de shoppers in de stad, was in alle opzichten zeer positief. De smartphones werden bovengehaald, iedereen moest en zou een foto nemen van de prachtige Kerstverlichting.

(Tekst en foto Verschueren Eddy)

Kerstverlichting Grote Markt te Mechelen

223000 LED"s

Waar is de tijd dat de stadarbeiders de lampekes één voor één moesten indraaien.