"Mechelen Houdt Je Warm", en het zal niet mankeren met zo een affiche

"“Mechelen Houdt Je Warm” is een totaalprogramma, een product van intense samenwerking tussen Feest, Cultuur en Economie" met deze woorden kondigde vorige vrijdag Kristof Calvo (voorzitter mmMechelen Feest) de nieuwe affiche aan voor dit jaar.

Mechelen Houdt Je Warm

In onze stad valt altijd wel iets te beleven. Je zou denken de winter periode is om gezellig warm achter de kachel plaats te nemen, maar niets is minder waar. Met "Mechelen Houdt Je Warm" wil men niet enkel de Mechelaars naar de binnenstad lokken, maar ook mensen van buiten onze stadsgrenzen zijn van harte welkom

Vorig jaar hebben we de eerste editie van onze nieuwe winter gehad, met onder andere Circus Ronaldo en Mirage Winterbar op het binnenplein van het stadhuis, en dat bleek een groot succes.

Mechelen Houdt Je Warm” heeft ook,een groot hart, en dat tonen we met het Warmste Weekend op de Haverwerf en de Vismarkt. Daar zal iedereen gezellig kunnen kuieren tussen de kraampjes, en waarmee ook de schouders gezet worden onder een aantal goede doelen” verduidelijkt de voorzitter van de Mechelse Feesten.

Het stadsbestuur is vooral fier op de programmatie op de Grote Markt voor Oudjaar dat een geweldig openlucht feest zal worden met de lokale BJ ORN, die Pukkelpop al in vuur en vlam gezet heeft. Eens in 2017 nemen Nadiem Shah & Ilse Liebens en Skyve het over tot drie uur.

Nieuwjaarsdrink Mechelen

Ook de traditionele jaarlijkse Nieuwjaarsdrink, die plaatsvindt op 8 januari, was toe aan vernieuwing, en wordt een heus Nieuwjaarsfeest dat zal plaatsvinden van 10.00 tot 13.00 uur, maar dit jaar uitgebreidt met een namiddag gedeelte in samenwerking met de handelaars en horeca van Mechelen. De namiddag zal gevuld worden met Café Ambiance op de Vismarkt, de Mirage Winterbar die dit jaar vijf jaar bestaat, en vooral niet te vergeten is het dezelfde dag ook 175 jaar Conservatorium.

Na vorig jaar voor de eerste maal in Antwerpen, komt de Joe Kerstparade, middenin de Kerstsfeer, in onze stad, wat ongetwijfeld een meerwaarde geeft aan onze eindejaars activiteiten.

Joe Kerstparade

Vorig jaar was de eerste try-out van de Joe Kerstparade in Antwerpen, dat is heel goed meegevallen, er zijn vooral zeer veel gezinnen op afgekomen. Dit jaar hebben we gekozen voor een niet al te grote stad, en dan viel de keuze al snel op Mechelen. Dit jaar nemen er een 19 tal prachtige praalwagens deel aan de Kerstparade, waarvan de helft vernieuwd zijn” zegt Robin Vissenaekens (netcoördinator bij Joe)

Robin Vissenaekens heeft reeds een mooie carrière opgebouwd als o.a eindredacteur van het VTM programma “Royalty”, producer bij Donna en netverantwoordelijke van MNM, en vandaag laat hij een frisse wind waaien door “Joe” als netverantwoordelijke

Robin Vissenaekens kondigt de joe Kerstparade aan

Ook onze dj’s nemen uitgebreid deel aan het evenement, met live radio uitzendingen, die reeds starten om 6 uur s morgens op de ijzerenleen. Daar gaan we een chalet bouwen waarmee we ter plaatse een soort van beleving gaan creëren, met o.a Sofie Dumont die dessertjes gaat maken, en uiteraard veel muziek met een live uitzending van de Kerstparade Top 100 gepresenteerd door Sven Ornelis  & Anke Buckinx” vertelt Robin.

Joe Kerstparade op Mechelen Houdt Je Warm

De twee uur durende Kerstparade start omstreeks 18 uur, en is te bewonderen langs de Bruul, Grote Markt, Veemarkt, Frederik de Merodestraat, Ijzerenleen en eindigt in de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Alle dj’s van Joe zullen de parade voorafgaan, en op een interactieve manier communiceren met de toeschouwers op het parcours. Na de Kerstparade gaan de live uitzendingen verder vanuit de chalet.

Vanaf 7 december als Sinterklaas terug naar Spanje is, gaan de dj’s van familiezender Joe er met volle kracht tegenaan om de toch wel stressy eindejaarsperiode, met uiteraard zeer veel kerstmuziek te ondersteunen, en de luisteraar het allemaal een beetje makkelijker te maken, en uiteraard met ruime aandacht voor de Joe Kerstparade in Mechelen” besluit Robin.

Circus Ronaldo op de Grote markt te Mechelen voor Mechelen Houdt Je Warm

Mechelen Houdt Je Warm” gaat steeds crescendo, en dat merken we want het wordt steeds sterker. Uiteraard ben ik zeer blij dat de Mechelse stadsartiest Circus Ronaldo zich ook dit jaar uitstekend leent tot de Kerstsfeer. Met maar liefst 13 voorstellingen tussen 16 en 28 december, Een partner als Circus Ronaldo die heel erg werkt met die lach en die traan, typisch voor commedia dell'arte, de stijl waarmee Circus Ronaldo toch wel heel erg bekend is geworden in binnen en buitenland, perfect aansluit bij de Kerstsfeer” vertelt Björn Siffer (schepen van Cultuur en mmMechelen Feest)

Björn Siffer op de persvoorstelling van Mechelen Houdt Je Warm

Wij zetten ons beste beentje voor voor de Kerstshopping dit jaar. De maand december is voor onze handel en horeca in onze stad een absolute topmaand. Wij willen graag de mensen zo sfeervol, zo leuk mogelijk en vooral ook zo talrijk mogelijk ontvangen in onze winkelstraten” zegt Katleen Den Roover (schepen van Economie)

Katleen Den Roover schepen Economie Mechelen

Tijdens deze eindejaarsperiode zijn er 3 koopzondagen voorzien in Mechelen, waarvan de weekends 10/11 en 17/18 december en 07/08 januari 2017. De avond van de Joe Kerstparade organiseert de stad ook een aansluitende avondshopping. De Shopping Shuttle zal ook dit jaar tussen 11 en 19 uur, en dit op zowel zaterdag als zondag, de shoppers gratis vanaf de randparkings vervoeren van en naar de binnenstad, daarenboven kan je gebruik maken van de diensten van De Lijn met een shoppingbiljet van slechts 1 €, dat geldig is voor Mechelen, deel- en naburige gemeenten.

Op de ijzerenleen staat voor de kinderen de “De Malle Zwever” een kleine nostalgische carrousel. De handelaars in onze stad beschikken over bonnetjes die ze uitdelen aan hun klanten, waarmee kinderen een gratis ritje kunnen maken op de caroussel. Uiteraard kan je ze ook aankopen aan de lage prijs van 0.50 € per bonnetje” weet Katleen nog te vertellen.

Eindejaarsshopping te Mechelen

De intussen gekende inpakbar “Club Geluk” bevindt zich dit jaar niet op de Botermarkt maar in het voormalig pand van United Brands in de Bruul 97. Bij de inpakbar, die geopend is van 9 december tot 8 januari 2017, kan je terecht om je kerst- en eindejaarsgeschenken origineel te laten inpakken, en dat terwijl je aangenaam kan poseren bij een drankje.

““Never change the winning team” maar wij zeggen “Never change the winning cards” zegt Guido De Coninck (voorzitter Vadderikcomité)

Guido De Coninck Vadderikcomité Mechelen Houdt Je Warm

Vorig jaar hebben de handelscomités van Mechelen postkaarten in Circus en handels sfeer laten pimpen, en door het grote succes heeft men ook dit jaar beslist om hiermee verder te gaan onder het thema “Wintersfeer en inpak momenten”. Zes kaarten met oude zichten van Mechelen, (voor de ene nostalgisch, voor de jongeren een ontdekking) die je ontvangt bij de deelnemende handelaars, waarmee je als klap op de vuurpijl met een unieke code 50 € aan Mechelenbons kan winnen uit een toch wel aanzienlijke prijzenpot van 12 000 €. Hiermee willen we Mechelen bekend en beroemd maken” verduidelijkt Guido.

Vorig jaar jaar was de respons massaal met maar liefst 17 529 registraties, het bleek dus een echte hype om kans te maken op één van de 240 Mechelenbons

Persvoorstelling "Mechelen Houdt Je Warm" 2016

Andere niet te vergeten evenementen  zijn die van de mensen van Project Wolf, een absolute meerwaarde in onze stad, die tijdens het “Warmste Weekend” een “Visual Festival” voor jongeren op de Haverwerf organiseren, de eerste editie van de “Winter Jazz”, de “Levende Kerststal” op het binnenplein van brouwerij Het Anker, de Kerstjumping en het Kerstconcert voor het goede doel georganiseerd door Foundation Mechelen.

Kortom er valt dankzij alle partners en medewerkers van mmMechelen Feest, die zich achter “Mechelen Houdt Je Warm” hebben geschaard, ook dit jaar weer heel wat te beleven in onze stad. Alvast een dikker proficiat voor de mensen achter mmMechelen Feest.

(Tekst Verschueren Eddy / Foto's Verschueren Eddy en Stad Mechelen)

Wintermarkt te Mechelen

Nieuwjaarsdrink te mechelen

Nieuwjaarsdrink te Mechelen met de Belleman en Bellemadam

Levende Kerststal Groot-Begijnhof te Mechelen

"In Mèchele is toch noet niks te doon!"

"En wa doen ZE allemal mé ons cente? Niks, just allien ma alles in heule zakke steeke" ;-)