Jeugdprins en Jeugdprinses 2017 stad Mechelen

Nu de winter voor de deur staat, gaan er de komende maanden weer heelwat evenementen plaatsvinden in onze stad. Onder het motto “Mechelen Houdt Je Warm” brengt het stadsbestuur en tal van handelaars en verenigingen de inwoners van Mechelen en deelgemeenten naar de winterse binnenstad.

Jeugdprins en Jeugdprinses 2016

Zo organiseert de carnavalsvereniging “Gilde De Knullen” jaarlijks met medewerking van de stad Mechelen en Mechelen Kinderstad, de verkiezing van de Jeugdprins en Jeugdprinses van de stad Mechelen.

Gilde De Knullen” is de tweede Mechelse carnavalsvereniging die bestaat sinds 1974, en ontstaan is in het zog van de geburenkring “Lange Heergracht”. De carnavalsvereniging vindt het belangrijk dat de folklore waaronder het carnaval in en rond Mechelen blijft bestaan

Carnavalsstoet Mechelen

Nu het nieuwe carnavalsseizoen begonnen is, is men op zoek naar jonge kandidaten, tussen 8 en 14 jaar oud, die willen deelnemen aan de verkiezing van de Jeugdprins en Jeugdprinses 2017 van de stad Mechelen. Het Mechels Speelgoedmuseum is de geschikte locatie om deze verkiezing te organiseren. De organisator heeft gekozen om het hele gebeuren te laten plaatsvinden op zaterdag 17 december 2016 om 14.33 uur

Iedere jongen en meisje kan, mits de toelating van de ouders, aan deze verkiezing
deelnemen, en moeten voldoen aan de voorwaarden als leeftijd, en woonachtig zijn in Groot-Mechelen of randgemeenten. Voor deelname aan de verkiezing hoeft men over geen speciale kennis of vaardigheden te beschikken daar de verkiezing door louter geluksproeven gebeurt. De attributen als de hoed of kroontje, de cape en de scepter worden door de carnavalsvereniging ter beschikking gesteld.

Aan de verkiezing zijn verschillende prijzen verbonden en ook bij hun aanstelling krijgen de verkozenen nog enkele waardevolle prijzen.

Op zondag 12 februari 2017 zal de officiële aanstelling van het pas verkozen jeugdprinsenpaar gebeuren tijdens het jaarlijkse Kindercarnaval. Voor de deelname aan de jaarlijkse carnavalsstoet die doorgaat op zondag 19 maart 2017 wordt door de carnavalsvereniging een wagen voorzien.

Kandidaturen kunnen tot 11 december 2016 ingezonden worden naar Blarenberglaan 9 te 2800 Mechelen of via e-mail deknullen@gmail.com
Voor verdere informatie kan men terecht bij de voorzitter Aerts Jean  015/20.30.58 en bij Willems Elza. 015/20.66.50

Tekst en foto's Verschueren Eddy