Jazzzolder vzw pakt tijdens het Warmste Weekend uit met Winterjazz

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december 2016 vindt in Mechelen Het Warmste Weekend plaats. Behalve de sfeervolle Kerstmarkt staat er nog meer te gebeuren in dat weekend en met name op zaterdag. De Mechelse vzw Jazzzolder maakt zich sterk het warmste weekend nog een graadje warmer te doen worden.

Winterjazz zal op zaterdag 17 december harten doen pompen en heupen in beweging brengen”, zo beloven Hans Vandenbogaerde en Lejo Vanhaelen, bezielers en mede-organisatoren van Winterjazz, “Verwacht swingende, sfeervolle jazz op drie podia, met een topconcert van de Mechelse jazzlegende Chris Joris en nageslacht als orgelpunt”, aldus beide jazzcats.Het gebeuren start om 17 uur met gratis live jazz van de Bravo Big Band uit Brussel op het Nieuwwerk. Tot 19 uur kun je er van muziek genieten en van hapjes en drankjes in sameenwerking met restaurant Zorba. Daarna kun je terecht op het Cultuurplein voor een alternatieve kerstmarkt. In samenwerking met Café Kuub en vzw Dijlestroom presenteert Kristen Cornwell combo's van het Mechels Conservatorium.

Winterjazz wordt besloten in het auditorium van Cultuurcenrum Mechelen met de CD-voorstelling van het Chris Joris Project featuring Naïma Joris. De befaamde Mechelse percussionist, multi-instrumentalist en componist Chris Joris verzamelde voor dit project rond dochter en zangeres Naïma Joris vrienden en familie. Chris, Naïma en Yassin Joris vormen met Free Desmyter, Lara Rosseel, Christophe Millet en Bart Borremans een septet dat voor de gelegenheid versterking krijgt van Saskia Joris en Sjarel Van den Bergh. 

Tickets in voorverkoop kosten € 15: bestellen bij info@jazzzolder.be of tijdens een jazzconcert in de Mechelse Jazzzolder. Aan de kassa betaal je €18.

Winterjazz is een productie van de Jazzzolder vzw, in samenwerking met Cultuurcentrum Mechelen, Conservatorium Mechelen, mmMechelenfeest en vzw Dijlestroom. Samen met de programmatie van Mechelen houdt je warm, belooft het goedgevuld warmste weekend te worden.