Vierde Mechelse Bierfestival laaft duizenden liefhebbers en smaakt naar méérVoor de vierde keer vond van vrijdag 7 tot en met zondag 9 oktober 2016 het Mechelse Bierfestival plaats. Gespreid over het hele weekend, vrijdagavond, zaterdagavond tijdens de Nacht van de Duisternis, en op een zonovergoten zondagmiddag bezochten duizenden bierliefhebbers de meer dan dertig stands die meer dan 150 verschillende biersoorten aanboden. De organisatie (Quali Drinks) spreekt van méér dan 8000 deelnemers, ...
Nieuw dit jaar was de extra locatie op de binnenplaats van Brouwerij Het Anker. Daar begon het bierfestival al op vrijdag, waar het op de Grote Markt zaterdagavond en zondagmiddag te doen was. Ideaal dus om beide locaties te combineren, wat de meesten dan ook deden...Op de binnenplaats van Brouwerij Het Anker werden volgende 'speciallekes' geschonken:

Arend 125Y, Hanssen Geuze, Buffalo Grand Cru, Damme Jeanne Rozat, Embrasse Oak Aged, Redenaar, Gouden Carolus Indulgence Cuvée Sauvage, Cuvée van de Keizer Blauw 2000, Cuvée van de Keizer Blauw 2004 en Cuvée van de Keizer Blauw 2013.*hips?!*

Op de Grote Markt was het aanbod ook niet mis:

Omer Vander Ghinste, Palm, Mechelens trots Het Anker, Goose Island, Brouwhuys De Vaart, Boerken & Boerinneken, Mokke, Weldebrouck, Huyghe, John Martin, Dubuisson, Vlaamsche Leeuw, Enigma, Van Steenberghe, Duvel-Moortgat, De 5 Idioten, Stallhagen & Van Eetvelde, Bosteels, Alken-Maes, Sikaru Group, Thorberg, Steynemolen, Anglium, Fisser, Brouwerij Sterkens, Bom Breweru, Warmenbol & Gent Brouwt, De Winning, Domesticus, Wieze, Paulaner, Oudenaarde, Chimay, ...

Van dorst kon je bezwaarlijk omkomen en aan keuze allerminst een gebrek met een veelheid aan bieren en brouwerijen, of biergroepen...Was je ook op het Bierfestival? Welke ontdekkingen deed je?
Jullie verslaggever nam ondermeer een Ros Mokke en De Minnares tot zich - die namen he, geweldig! - maar dé ontdekking was de Anglium Extra Hop, gebrouwen bij Anders (Halen)

Mechelse bierliefhebbers mogen alvast beginnen aftellen, want er is sprake van een vijfde editie, die zou er sowieso komen volgens de organisatoren! 


tekst en foto's: © Mark Van Mullem