Morning Light: Cannaerts & Van Cutsem grossieren in hartverwarmende liedjesVan de nieuwe cd gaan we niet veel spelen hoor, wel veel andere mooie liedjes”, een ietwat verrassende aankondiging van Patrica Van Cutsem bij aanvang van de cd-voorstelling van 'Morning Light', zaterdagavond 8 oktober 2016 in Theater M.  De luisteraar kon natuulijk bij thuiskomst nog wat nieuws ontdekken;  elke aanwezige melomaan kreeg immers de fonkelnieuwe cd mee naar huis... 

We hebben twee goede repetities gehad en geven nu een topconcert”, grapte Patrica. Over de concertjes op vrijdagavond en zaterdagmiddag kan ik me niet uitspreken maar we kregen inderdaad een heel erg sterk concert cadeau. De sterke nieuwste, minder nieuwe en al wat oudere composities van Jan Cannaerts, diens fraaie en gevoelige gitaarspel en de zoetgevooisde warme en krachtige stem van Patrica Van Cutsem waren de garantie op een erg mooie en hartverwarmende avond, tijdens deze Nacht van de Duisternis.

Bij de nieuwe songs was het een aangenaam kennismaken met 'A Smile',  'Ain't No Girl', het sublieme 'Nothing Wrong', waarmee geopend werd en het pakkende 'Lament' met hoge kippenvelfactor, wat zowel met de mooie tekst als de prachtige stem van Patrica te maken heeft. “The sun goes down and we all trust that the sun will be back in the morning”. De sfeervolle title track 'Morning Light' werd opgespaard als ultieme afsluiter van de mooie concertavond.

De nieuwe liedjes vertoefden in het uitstekende gezelschap van toppers zoals 'The Land of Falling Leaves', 'This House', 'This Great Life', 'Fireplace', 'Yelaba', en 'Because Of You', stuk voor stuk composities van Jan Cannaerts, die het zingen nu voornamelijk aan Patrica overlaat, en zich in rol van uitstekende begeleider zet maar daar evengoed van geniet, en dat merk je. De stem van Patrica past bijzonder goed bij de sterke en oprechte, vaak pakkende, liedjes van Jan.

De avond had een intimistisch karakter, we hoorden jazzy folk, folky blues en pure pop recht uit het hart. Nog van dat, graag!

De CD van Cannaerts & Van Cutsem, waarvan uiteindelijk àlle zeven composities  gewoon in de show zaten, is een echte aanrader trouwens. De ideale soundtrack voor komende koude winteravonden!


Setlist: (liedjes van de cd met * aangeduid)
Nothing Wrong* / A Smile* / Lament / The Land of Falling Leaves / This House / Because of You / This Great Life / Welcome / Fireplace / We Have Sailed / Ain't No Girl / Boy* / Yellaba

Bis:
You've Got Me* / Matter of Time / Morning Light*


tekst: ©  Mark Van Mullem
foto's: ©  Eddy Verschueren