Mechelen Griezelt oep De Met

Zondag 30 oktober werd voor de eerste keer een Halloweenmarkt georganiseerd op de Mechelse Grote Markt. De organisatie “Antwerpse markthandelaars”, die reeds vele jaren de Halloweenmarkt organiseert in Schoten, met duizenden bezoekers, heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om zoals de Antwerpenaars het zo mooi zeggen, gebruik te maken van de grootste parking van Antwerpen, en dat is uiteraard Mechelen. Het geheel kreeg voor de gelegenheid de naam “Mechelen Griezelt

Mechelen Griezelt op de Halloweenmarkt

Halloween is een feestdag die traditioneel vooral ontstaan en gevierd wordt in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en Japan. Inmiddels wint het ook bij ons in België en bij onze noorderburen, jaar na jaar in populariteit. De eigenlijke Halloweenavond valt op 31 oktober, de vooravond van Allerheiligen.

Een 50 tal standhouders hadden hun prachtig uitgedoste marktkramen uiteraard in Halloween sfeer, vanaf 16 uur in het prachtig kader van de Grote Markt opgesteld. De weergoden waren voor het laatste weekend van oktober, de bezoekers goedgezind bij een temperatuur van 14 graden.

Halloween op de Grote Markt te Mechelen

Deze eerste editie was een schot in de roos, reeds van bij opening stroomde het publiek toe. Tussen de kramen door was het werkelijk op de koppen lopen. Er was dan ook een uitgebreid gamma aan producten. Eet- en drankstanden, maar ook gadgets voor het Halloween gebeuren, waren te vinden op de markt. Uiteraard mocht de lekkere en hete pompoensoep, wafels en een Heksenbloed drankje niet ontbreken.

Alle standhouders hadden zich omgetoverd tot heksen, duivels, skeletten en nog andere schrikaanjagende dingen. Ook tal van bezoekers, en dan vooral families met kinderen, hadden voor de gelegenheid de stads- en vrijetijdskledij voor één dag in de kast laten hangen, voor meer lugubere kleding, wat de sfeer op deze speciale markt nog meer in de kijker plaatste.

Voor de kinderen was het allemaal ongebruikeleijk en bijzonder, hun oogjes wisten niet waar eerst kijken, hier en daar schrokken enkele kleintjes, waar dan wel is een traantje vloeide.

Mechelen is met deze Halloweenmarkt weer een evenement rijker, wat ons Mechelaars weer wat nauwer samenbrengt

Tekst en foto's Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Alle 29 foto's kan u hier bekijken en downloaden

Mechelen Griezelt met Halloweenmarkt

Platte commercie waarvan niemand 15 jaar terug van gehoord had maar die we zonodig moesten overnemen om de periode tussen het schooljaarbegin (alles nieuw inkopen voor "the kids" en dan maar klagen dat kinderen tevéél kosten in het huishoudbudget) en Sinterklaas op te vullen met nog wat meer nietszeggende shit uit de States of het Brexitkoninkrijk.

Dan zullen we nog maar zwijgen over het Verlichte Bomenfeest en zijn warme worstenmarkten waar we zonodig naar Duitsland moeten voor rijden om die eindejaarssfeer ten volle te kunnen opsnuiven.

Wat ben ik weer sauerkrautachtig zuur.

Er is zoveel meer dan vroeger...

of minder...

want de bloemen en groentencorso is verdwenen

en...