Livestudio Singer Songwriter Night

met categorie:  

Het concept is simpel tijdens een ‘Live Studio’-avond: audio recording in front of a live audience. En daar is geen woord van gelogen. In de Hype Studio, wat verscholen in de Veldenstraat, stonden zaterdag 6 vrouwelijke singer songwriters op het podium, voor een levend publiek van muziekliefhebbers. Zes vrouwen, zes diverse stijlen, zes mooie luistermomenten.

            

De Hype Studio is geen onbekende naam in het muzikantenwereldje: The BluesBones namen hier hun ‘Double Live’ op, Tom Kestens nam hier de tweede plaat van Lalalover, ‘The Runner’, op en ook het ‘The Yellow Red Dream’-album van KV Mechelen, kreeg hier zijn definitieve vorm.

Al vijftien jaar wordt hier al aan de weg getimmerd om het de muzikanten naar hun zin te maken, met 3 opnamestudio’s en een unieke grote opnameruimte waar liveopnames kunnen worden gemaakt.

Zo ook afgelopen zaterdag op de ‘Livestudio Singer Songwriter Night’.

Lizzie mocht de spits afbijten vanavond. Deze Antwerpse brengt Nederlandstalige liedjes, op haar eigen spitsvondige manier. Kleinkunst, solo op gitaar, met teksten die zich in je hoofd nestelen … ”zegt een blinde ook, ik zie je graag?” …

Om te onthouden: ‘Praatjesmaker’ en ‘Rommel’

Meer rock en blues bij Yentl Adams, de volgende op het podium. Zij begeleidt zichzelf op elektrische gitaar en brengt eigen werk, plus songs van voorbeelden zoals  ‘Youth’ van Daughter (UK), ook dromerige indierock. Mooi.

Eveneens te onthouden: ‘Big Deal

Dan is het tijd voor de Genste Ellen Braet. Zelf speelt ze piano, haar vriend begeleidt haar op bas. Sterke songs, waarbij de Tori Amos in haar graag naar boven mag komen.

Om te onthouden: ‘Solar Eclipses’ en ‘Gravity

De Mechelse Lien Schoeters staat vandaag solo op het podium, alleen aan haar piano. Ze is wat verkouden, maar dat houdt haar niet tegen om een sfeervolle set neer te zetten. Breekbaar en intens, zijn zowat de sleutelwoorden om haar set te omschrijven.

Om te onthouden: ‘Day by day’ en ‘Your house

De zestienjarige Liv Bastiaens laat zich begeleiden door Usual. Zelf speelt ze gitaar en piano en heeft voor haar jonge leeftijd al een heel palmares bij elkaar gespeeld. De eigen nummers staan als een huis en de cover van ‘Skinny Love’ van Bon Iver (US) is er pal op. Ook het nieuwe ‘Love me’, met jazzy invloeden, maakt indruk.

Om te onthouden: ‘Out of my head’ en ‘Everything has changed

Afsluiten doen we met Anysa. Dit ketje brengt wat urban sounds naar het podium, met referenties naar Lauryn Hill en Arctic Monkeys. Ze wordt op gitaar ondersteund door Sander. Rauwe en eerlijke songs die de grootstad reflecteren.

Om te onthouden: ‘True Love’ en ‘Tourist

Zes singer songwriters stonden vanavond op één affiche … veel kans dat je deze dames binnenkort op de affiche van grotere festivals en concertzalen zal zien prijken.

Foto’s: © Troostie