Jazz Anchor in Sava

met categorie:  

  (foto's: Jan Smets)

Onlangs had ik het genoegen om dit unieke muzikale trio te fotograferen.  Het was Manten Van Gils, die ik al langer ken, die het me vroeg.  Zo had Jazz Anchor (want zo noemen ze zich) misschien wat leuke foto's als promotiemateriaal.  Ik ging maar al te graag in op z'n vraag, en wat later kon ik deze getalenteerde  Maneblusser en zijn twee kompanen in een Mechels decor vereeuwigen.

Binnenkort treedt Jazz Anchor op in SAVA op de Grote Markt.  Op donderdag 3 november zal  het drietal het beste van zichzelf geven.  En dat doen ze vanaf 20u30.  Reservatie is niet mogelijk.  Je komt gewoon langs.  Het optreden is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt geapprecieerd.

 

 

Manten, afkomstig van de wijk Tervuursesteenweg werd geboren in 1980 en vanaf de leeftijd van acht jaar begon hij al trombone te spelen.  Hij volgde muziekschool in Mechelen, Antwerpen (jazz-studio)  en Leuven. 

Sinsdien was hij freelancer in verschillende formaties, meestal met jazz en bigband.

Jazz Anchor is een duo van trombonist Manten Van Gils en gitarist Peter Verbraken.  Zowel Peter als Manten hebben muziek gecomponeerd die in deze ongewone maar smaakvolle combinatie van instrumenten past.

De stijl heeft sterke invloeden van Philip Catherine, Chet Baker en komt zo in de zachtere, geraffineerdere contreien van de jazz terecht.

 

De naam Jazz Anchor is gelinkt aan de stad Mechelen en haar brouwerij, Het Anker, maar ook aan de mogelijke samenwerking met bijkomende muzikanten, of de locaties waar we ons anker uitgooien.

 

Nu gaan beiden in zee met Christoph Jung...

 

Het is een bassist met ongelooflijk veel energie die zich evengoed smijt in een Michael Jackson-project als in een heavy latin-jazz ensemble.  En...nu dus bij Jazz Anchor.  We spelen voornamelijk eigen werk: composities van vooral mezelf en eentje van Peter.

 

Waarom moeten we eigenlijk langskomen Manten?

 

Goh, what else is there to say?  Wees maar lekker nieuwsgierig...

 

En dat... dat ben ik!

 

  www.jazz-anchor.be

 

PS: in Sava zijn er regelmatig muzikale optredens.

Zo is er op donderdag 24 november een optreden van Cannaerts en Van Cutsem en op donderdag 22 december DOUBLE TROUBLE.