Groot Werfbezoek N° 4

Voor de vierder keer werd vandaag voor zo'n 700 geïnteresseerden een groot werfbezoek aan de 'Werf van de Eeuw' georganiseerd. Het was een unieke kans om op deze grote bouwwerf op plaatsen te komen die anders niet toegankelijk zijn.

Deze keer bezochten we de ondergrondse parking, de Spoorbypass en de Tangenttunnel. Daarenboven kregen we de kans om als eersten de tunnel ONDER de Leuvense Vaart te gebruiken ...

Redenen genoeg om deze frisse en mistige zondagmorgen op pad te gaan ...

Zowat 1800 personen hadden zich ingeschreven om kans te maken op dit werfbezoek. Uiteindelijk behoorde uw reporter tot de 700 uitverkorenen die mee op ontdekkingstocht konden.

Het hoogtepunt van dit bezoek (toch voor mij als Hanswijkenhoekenaar) bevindt zich zowat 12 meter onder de waterlijn van de Leuvense Vaart. De tunnel onder de vaart wordt momenteel nog doormidden gedeeld door een stevige muur van zowat 70 cm dikte. De muur wordt deze week afgebroken.

Speciaal voor dit 4de werfbezoek, werd er een gat gemaakt in de muur om ons de kans te geven ale eerste Mechelaars de tunnel te kunnen gebruiken op haar diepste punt.

Het totale stationsproject zal in 2023 voltooid zijn met de realisatie van het nieuwe station. Er is goede hoop dat deze deadline gehaald wordt, want tot nu toe ligt men nog maar 1 maand achter op schema.

Tot dan kunnen er nog wel enkele werfbezoeken georganiseerd worden. Zeker de moeite waard om mee te beleven!

foto's: © Troostie