Rommelmarkt Torenhuis

Zaterdag vond de vijfde editie plaats van de “Rommelmarkt Torenhuis

Organisator Didier De Leenheer, uit Sint-Katelijne-Waver is niet aan zijn proefstuk toe als het op organiseren aankomt. In zijn eigen woonplaats organiseert Didier ook jaarlijks enkele Bingo avonden.

“Het is bij mij een echte microbe, organiseren van evenementen als deze rommelmarkt is mijn passie. Vijf jaar terug is er aan de toog, tussen pot en pint, in het Torenhuis beslist dat ik de fakkel zou overnemen van het organiseren van deze rommelmarkt, die al vele jaren bestaat. Zelf sta ik met mijn vrouw ook met een stand met kinderspeelgoed” zegt Didier

 

De rommelmarkt word ieder jaar georganiseerd de derde zaterdag van september. Ondanks dat de markt in een kleine buurt doorgaat, kan ze iedere keer rekenen op een grote opkomst, van zowel naburige buurten als de Galgenberg en het Oud-Oefenplein, maar ook van veel verder.

Voor deze editie heb ik 103 inschrijvingen mogen ontvangen, waarvan 40 bewoners uit de Molenbergstraat, Rupelstraat, Scheldeplein, Netestraat en Zennestraat. Ik mag zelfs zeggen dat we dit jaar Nederlanders op onze markt hebben. Het blijft een groot succes want de rommelmarkt blijft ieder jaar groeien. Helaas heb ik mensen moeten weigeren wegens plaatsgebrek” verduidelijkt de organisator

Omstreeks 8 uur s’morgens was het ondanks de lichte regen, toch al behoorlijk druk. Curiosa en andere tweedehandsartikelen werden aangeboden, prijzen werden afgedwongen, maar alles liep in een ontspannen en volkse sfeer.

Vanaf de middag trok het wolkendek open, en kwam de zon tevoorschijn. De drankstand van MC Outlaws, een hamburgerkraam en ijsjeswagen zorgden voor de innerlijke mens.

Omstreeks 16 uur begon iedereen zijn niet verkochte spullen in te pakken, om weer een jaar op zolder te verdwijnen. Volgend jaar gaat Didier er prat op, dat de rommelmarkt aan het gekende Torenhuis terug zal kunnen doorgaan.

Tekst en foto's Verschueren Eddy