Opsinjoorke laat zijn benen ontharen...

met categorie:  

  (foto's: Jan Smets)

Wellicht is dit niet hét nieuws van de dag, maar toch is het een leuk intermezzo.  Het is mooi om zien hoe horeca-of handelszaken in deze stad inpikken op het 'Mechels aspect'.  Je kan het natuurlijk bestempelen als commerciële zet, maar ook zien als een groeiende stedelijke fierheid of bevestiging van een Mechelse identiteit.  En dat valt toe te juichen.

Zo mocht de beloftevolle Mechelse kunstenares Shamisa Debroey een grote Opsinjoor uitwerken aan het venster van het schoonheidssalon Good2Be aan het Sint-Romboutskerkhof...  En hierbij mocht Shamisa zich creatief uitleven. Van zaakuitbaatster  Anja Vervloessem kreeg ze carte blanche...

 

(Shamisa met Anja Vervloessem en haar zus Nancy...)

 

Anja was al langer op zoek naar een ontwerp om aan te brengen op één van de vensters van haar zaak.

 

Ik wou een knipoog naar de amper twintig meter verder gelegen Opsinjoor.  Heel toevallig kwam ik terecht bij Shamisa, een jong Mechels talent.  Ik hou wel van haar stijl.  Ze ging graag in op mijn vraag en maakte een leuk voorontwerp.  Nu werkt ze dit in het groot uit.

 

Shamisa zag de opdracht helemaal zitten.

Ze maakte een grappige tekening - heel kleurrijk en in haar specifieke kenmekende stijl.  Ze liet Opsinjoorke 'onder handen nemen' door enkele vrouwen.  Zijn benen worden onthaard en hij krijgt een gelaatsverzorging.

"Maar het is best een zachtaardige behandeling hoor!'  bevestigt Anja die in haar salon ook mannen behandelt. 

 

 

Shamisa werkt ondertussen naarstig voort terwijl ze met mij nog even doorbabbelt over het op maat gemaakte kunstwerk.

 

Ik heb veel creatieve vrijheid gekregen.  Da's niet altijd zo natuurlijk.  Dit is tof om doen.  Ik amuseer me er dus wel bij.  Al ben ik op voorhand wel altijd nerveus.  Zeker als je werkt in het openbaar.  Maar deze tekening die op rolgordijn wordt aangebracht zal heel zichtbaar zijn.  En dat is zowel mooi voor de klanten als de passanten.  Ik maak ze in felle kleuren, want...dat werkt!

 

En krijgt onze populairste burger - onze 'Vuylen Bruydegom'  een nieuw imago. 

 

Ondertussen spelen de kinderen op de knalgele mascotte en zal er even later ook een bruidspaar met familie bij poseren.  En Nel?  Zij stond er bij en keek er naar...