NONA opent het seizoen16-17

Well, what can I say? It's different ... als NONA een feestje geeft.

NONA blaast dit jaar 30 kaarsjes uit, waarvan 15 als kunstencentrum. Er is tijd om even achterom te blikken, maar er wordt toch vooral naar de toekomst gekeken. En die ziet er mooi uit: NONA groeit nog steeds, met de nieuwbouw volop aan de gang, en de samensmelting met CONTOUR zodat de biënnale van bewegend beeld een nog mooiere toekomst heeft.

Maar vanavond was het tijd om te feesten met een gratis openingsfeest van het seizoen 2016-2017.

Naast de première van TIDE (van Bára Sigfúsdóttir & Eivind Lønning), stond een concert van AAN op het programma. AAN is een Belgisch collectief waarvan de leden spelen in zowat alle hedendaagse partygroove bands van België (Stuff., Pudding oO, Pomrad, BRZZVLL, Internal Sun).

Het werd een zinderende ontdekkingstocht doorheen fusions van jazz, rock, funk en elektronica, zonder de groove uit het oog te verliezen ... mindblowing en electrifying ... donkere beats en aftasten van grenzen ... improvisatie en dansen ...

Je hoort geen aparte nummers, maar één eclectische trip die bezit nam over het publiek, dat zich gewillig liet drijven op de soms zelfs acid housy golven …

Well, what can I say? It’s different … but me like!

Foto’s: © Troostie