The Monotrol Kid doet het weer ...

met categorie:  

Dit weekend werd in ‘Kaffee Ine’ in de Onze-Lieve-Vrouwestraat de nieuwe plaat van The Monotrol Kid voorgesteld aan een select publiek. Erik (zang + gitaar) en Dries (gitaar) gaven tekst en uitleg bij de nieuwe nummers. Uw verslaggever was aanwezig en danig onder de indruk …

       

 

Het is alweer twee jaar geleden dat ‘My talk My song’ aan de wereld voorgesteld werd.

En nu is er dus een opvolger, ‘Rain In The Face’.

De titel verwijst naar de warchief van de Lakota stam van Native Americans. Hij was er ook bij toen Custer verslagen werd in de Battle of Little Big Horn. Erik voelt een zekere verbondenheid met het opperhoofd wiens leven op persoonlijk vlak niet over rozen ging.

 

De plaat klinkt vertrouwd in de oren, maar toch zijn het de details die het verschil maken. Zo is er plaats gemaakt voor toetsen, is er ook ruimte voor stevige gitaren en is er de samenwerking met Neeka in het nummer ‘Clouds’ (een hit in wording als u het ons vraagt …).

De plaat klinkt vol en je hoort dat er tijd uitgetrokken is om aan de nummers te schaven, tot er een organisch gegroeid geheel uit de boxen kan knallen.

Ook de bonustrack ‘7 Times’, die al terug te vinden was op de eerste EP van The Monotrol Kid (toen TMK nog enkel een zanger was …) past perfect bij de sfeer van de plaat. Het nummer werd in één take door Erik en Dries op akoestische en elektrische gitaar op band gezwierd … perfect zoals het op de plaat staat.

Op 4 november kan iedereen ‘Rain In The Face’ ontdekken op cd en/of op de radio.

Foto’s TMK: © Troostie