Het weekend was van Pothamus

Vrijdagavond stelde Pothamus, de winnaars van de Maanrockrally 2015, hun eerste boreling voor in Kafee Zapoi in Mechelen. Zaterdag openen ze het Hoofdpodium van Maanrock. Een weekendje Pothamus voor niet te gevoelige oren ... een korte impressie.

           

De zweterige kelder van Kafee Zapoi was de place to be voor Pothamusfans. Morgen spelen Mattias, Michael en Sam op het Hoofdpodium van Maanrock 2016, vandaag stellen ze hun hun EP voor die werd opgenomen in de Motormusic Studios in Mechelen.

De EP ‘Pothamus I’ bevat 4 nummers en klokt af op 28 minuten en 31 seconden sludge/postrock van prima kwaliteit. En omhuld met intrigerende artwork van Iljen Put.

De kelder zit afgeladen vol wanneer Pothamus aan hun set begint en de temperatuur loopt al snel op. De zwetende kolkende massa is mee …

‘Naga’, ‘Rhizome’, ‘Kondratiev’, ‘En Abyme’ … je voelt de vibes tastbaar worden … dit was een meer dan geslaagde generale repetitie voor morgen.

                                      

Een leuk Mechels detail op het podium: de mannen van Studio Swelvet, het creatief atelier in de Onze-lieve-vrouwestraat creëerden voor de band twee versterkers die vanavond hun vuurdoop kregen.

             

17u15 zaterdagmiddag op de Grote Markt van Mechelen … Pothamus opent Maanrock 2016 op het Hoofdpodium.

Vele gekende gezichten in het publiek wanneer de mannen van Pothamus het podium bestijgen, alsof ze nooit anders gedaan hebben.

De hitte wordt getrotseerd met loodzware gitaarriffs en hun zelfverklaarde sludge/postrock. Mechelen wordt wakker geschud …

... en zal nooit meer hetzelfde zijn. De toekomst is aan Pothamus.

Bedankt voor dit verslag!! 
Door tijdsgebrek erin geslaagd 2x Pothamus te missen dit weekend, alhoewel ik hen een warm rock 'n roll-hart toedraag. Gelukkig dat Tricky Troostie ter plaatse was!!
Je raadt het: ok de Pothamus-passage in ons Maanrock-verslag komt van hem, toen de band aan hun set begon, was ik nog aan de redactie bezig van het verslag van de vorige dag - gelukkig waren we met meerdere reporters op het terrein ;-)

Die EP ga ik me zeker aanschaffen, Pothamus en Rock 'n Roll 2.0 verdienen alle aandacht, ook de jouwe trouwens! ;-)