Vis-Pop Jubileum editie 10 jaar

Zaterdag stond in het teken van het 10 jarig bestaan van Vis-Pop. Met deze spetterende jubileum editie, en een top-affiche was succes verzekerd om er een avond van te maken die in de festival geschiedenis van Mechelen zijn plaats zeker verdiend heeft.. Het gehele team stond klaar om de meer dan 5000 feestvierders een fijne avond te bezorgen.

Klokslag 18 uur opende het muziekfestival aan de Haverwerf. Toneelgezelschap Lucky Leo uit Mechelen verzorgde op een prettige manier de presentatie van Vis-Pop.

EME was de eerste artieste die het intussen talrijk opgekomen publiek mocht opwarmen. Met haar swingende Soul & B muzieknummers wist EME als snel enkele mensen aan het dansen te brengen. 

EME op Vis-Pop te Mechelen

Na een uurtje opswepende en zomerse muziek, was het de beurt aan de zestienjarige Emma Bale uit Sint-Katelijne-Waver. Ze kent alleszins de Vismarkt zeer goed want daar komt dit goedlachse meisje zo nu en dan van een terrasje proeven. Onze spring in ‘t veld was alleszins van bij de eerste noten in opperste stemming. Met een aaneenschakeling van topnummers, deed Emma Bale de intussen volgelopen Haverwerf daveren op zijn grondvesten. Op het einde van haar optreden stond deze jonge artieste klaar om op de foto te gaan met haar fans. (website)

 

Emma Bale op Vis-Pop

 

Nu was het de beurt aan Rhea, een groep twintigers uit Gent. Om op de Vismarkt te geraken was het drummen geblazen op de intussen beruchte Lamottige brug. De loeiharde muziek van Rhea is niet echt het genre waar ik fan van ben, maar na enige nummers gehoord te hebben, kon deze rockmuziek me toch bekoren, en begon onbewust samen met de omstaanders met het hoofd te schudden. Volgende afspraak op Maanrock ...

 

RHEA op Vis-Pop te Mechelen

 

Met Jacle Bow bleven we in het rijtje van de Rock ‘n Roll. Deze band heeft reeds lovende commentaren mogen ontvangen van Studio Brussel en de luisteraars. Vorig jaar hebben deze jonge mannen van Jacle Bow een roadtour gemaakt langs de Westkust van de USA, deze band mocht dus zeker niet ontbreken op deze editie van Vis-Pop. ( website )

 

 

DVTCH Norris uit Antwerpen bracht de Vismarkt als jonge rapper in extase met hiphop nummers die mede dankzij de warme zomeravond, iedereen in de juiste vakantiestemming bracht. Stilstaan was zeker niet aan de orde, vooral niet als je dorst had, want dan dan was het ellebogenwerk om tot aan de bar te geraken. ( facebook )

 

 

De wereldband Jazzanova live featuring P Randolph met roots in Berlijn (Duitsland) brachten een mix aan dansstijlen. chill-out, electro, house, soul, latin en andere dansbare muzieknummers zorgden tijdens hun fantastische live optreden voor een onvergetelijke sfeer op de Haverwerf. ( website )

 

 

Sue Avenue en Ricky Dick Soundsystem waren de hekkesluiters van een toch wel geslaagde jubileum editie van Vis-Pop. 

Ook dit jaar kon de organisator van Vis-Pop rekenen op de steun van vrijwilligers en sponsors. Voor de veiligheid had het stadsbestuur in samenwerking met de politie gezorgd voor een veilige omgeving. Alle toegangswegen naar het festivalterrein waren afgesloten.

Project Wolf die zijn tent had opgeslagen op de Vismarkt, had het lumineus idee om de stijve benen en vermoeidheid van de festivalgangers weg te werken door strandstoelen te plaatsen aan de oevers van de Dijle, of deel te nemen aan een koersfietsbattle. Het publiek smaakte dit leuk initiatief en deed gezwind mee ...

 

 

Traditiegetrouw worden alle opbrengsten van de drank, weggeschonken aan goede doelen. Voor deze editie van Vis-Pop gaan de opbrengsten naar Couleur Cuisine, een Mechelse volkskeuken in het Dienstencentrum Den Deigem, Villa Clementina, een kinderdagverblijf waar kinderen met of zonder beperking terecht kunnen en Kunstencentrum NoNa die dit jaar hun 30 jarig bestaan vieren.

Voor mezelf heb ik Vis-Pop afgesloten rond 23 uur, maar dat neemt niet weg dat het feest is doorgegaan tot in de vroege uurtjes. Bart Stiers en zijn team medewerkers en vrijwilligers wil ik nog danken voor dit fantastische evenement, en voor de prettige samenwerking. 

Een geslaagde avond … Top ! 

Tekst en afbeeldingen Verschueren Eddy
Bekijk alle foto's op Mechelen op zijn Best

 

 

 

 

 

 

 

 

Mooi initiatief alleen spijtig dat het zoveel geluidshinder bezorgt aan de omwonenden. Moet dit nu echt dat onze ramen trillen en we geteisterd worden door oorverdovend basdreun. En ik woon dan op 200m van het gebeuren en kon pieken van 85 dB buiten en binnen van 64 dB optekenen. Eigenlijk hoort dit toch niet in een woonzone? Of ben ik hier de enige die hierover durft klagen?