Sjarabang temt de feeks tijdens Maanrock

 

(foto's: Jan Smets)

Maanrock?  Da's meer dan ooit voor elk wat wils.  Op de grote podia geven heel diverse muzikanten het beste van zichzelf - voor jong én oud(er).  Maar daarnaast valt er nog heel wat meer te beleven.  Ook jazz en klassiek staan op het programma.  Een tip: maak ook eens een ommetje langs het binnenplein van het Cultuurcentrum, want daar zal je verrast worden door een fantastisch wagenspel: inclusief theater om duimen en vingers van af te likken.  Acteurs van Theater De Moedertaal en vzw Sjarabang tonen hun kunnen op de planken in 'De Getemde Feeks' van William Shakespeare.  Heb je het vandaag gemist?  Géén nood: morgen, zondag kan je hen om 15u, 17u of 19u  nog aan het werk zien.  Niet te missen!

 

(Marleen D'Joos van Sjarabang maakt ons nieuwsgierig...  Het stuk gaat van start...)

 

 

Sjarabang is niet aan haar proefstuk, en dat merk je.  De acteurs zie je groeien sinds ze een paar jaar geleden hun eerste stuk speelden.  Met 'Het spel zit op de wagen' deden ze het eeuwenoude verhaal van Romeo en Julia herleven.  Ze deden dat doen al met verve en de reacties waren unaniem lovend.

Enkele maanden geleden stonden de acteurs - personen met een verstandelijke beperking - te schitteren in 'Hotel Europe', en dit in de Hovenierstraat, in theater De Moedertaal.

Vandaag en morgen brengt men een ander topwerk. 

'De getemde feeks' van Shakespeare werd bewerkt door Staf Soli, en de acteurs van De Moedertaal en Sjarabang repeteerden samen om het dit weekend aan het grote publiek te laten zien. 

Prachtig voorbeeld van inclusief theater.  Hier mag ieder zichzelf zijn, ook al wordt de lat hoog gelegd.  Hier worden deze mensen aux sérieux genomen en wordt eruitgegaan van hun kunnen en niet van hun beperkingen.  Alleen daarom al is het stuk het bekijken waard!

Sis Vermuyten zorgt voor de techniek en ieder die hem zo'n beetje kent weet dat hij weerom het manusje van al is die zichontelbare uren achter de schermen inzet om dit alles gesmeerd te laten verlopen.

De acteurs verdienen nu al een open doekje: Kathy Van Beeck, Daisy Wellens, Kathy Vervoort, Tine Soli, Kenneth Puttemans, Christel Peersmans, Koen Van Nylen, Yvonne Backx, Micky Pijnenburg, Staf Leo en Kaat Leo.

Werkten verder ook mee aan deze productie: Jan Simons, Wim Muylaert, Chris De Rijdt en natuurlijk Marleen D'Joos!

 

 

(achter de schermen...)

 

 

 

 

De voorstellingen zijn gratis, maar het is natuurlijk sympathiek om de werking van Sjarabang te ondersteunen door iets in de hoed te droppen na afloop van het stuk...  De acteurs verdienen dit!  Ten volle!