Parkpop Schlager 2016

De tweede laatste editie van Parkpop van dit zomer seizoen, was alweer een topper van formaat. De Zomer is van Mechelen, maar nu donderdag was daar niet veel van te merken, tot bij de start van de Schlageravond met Get Ready! en laura Lynn.

De mannen van Radio Botanique hadden via hun facebook pagina de weergoden opgeroepen om Parkpop droog te houden, en het heeft geholpen, er is de ganse avond geen druppel gevallen.

 

 
 

Reeds zeer vroeg arriveerden de eerste fans van Get Ready! en Laura Lynn, en namen onmiddellijk plaats voor het podium, zo was helaas mijn kans verkeken om een goede plaats te veroveren. 

Radio Botanique is intussen een vaste waarde op dit gratis muziekfestival, dat iedere donderdag plaatsvindt in de Kruidtuin. Twee maanden lang warmen de Mechelse dj’s het publiek op, en brengen ze alzo in de juiste sfeer met, we zullen maar zeggen foute muziek, al is daar aan het publiek niets van te merken. 

Omstreeks 21 uur brak het grote moment aan waar velen voor gekomen waren. Een krak van een presentator en gillende meisjes kondigden het optreden aan van Get Ready!. Deze mannengroep hebben in 1996 hun eerste hit gescoord met Diep (zo diep), die zeer snel de top 3 haalde in de hitlijsten. Tijdens het 45 minuten durende optreden, brachten deze 4 sympathieke jongens hun grootste hits, maar ook bekende songs van andere artiesten. Het intussen volgelopen grasplein van den Botanique, was het decor van een enthousiaste menigte feestgangers. Marjolein, Geef Me Tijd, en andere hits werden uit volle borst meegezongen. 

 
 

Sinds september 2008 toert Get Ready! met twee nieuwkomers in de groep, sindsdien is het succes na enkele jaren stilte, terug in stijgende lijn. Je zal ze dan ook op de affiche zien staan op grote evenementen als het Schlagerfestival in Hasselt, en De Foute Party van Q-Music, maar ook in het Sportpaleis hebben ze al op het podium gestaan. Hun recentste singel die ze hebben uitgebracht is “Sterrenregen” die in 2015 wekenlang hoog genoteerd stond in de Vlaamse hitlijsten. Op 13 november van dit jaar viert Get Ready! in de Carré in Willebroek zijn twintigjarig bestaan, het is maar dat je het weet.

Je zou het niet verwacht hebben, maar een onnoemelijk aantal jonge mensen stond te popelen van ongeduld voor de opkomst van schlagerkoningin Laura Lynn. Bij haar verschijning op het Parkpop podium, werd al snel duidelijk dat Laura Lynn nog steeds populair is in ons landje. 

 
 
 

Zelf vertelt ze,

Ik had in het begin een beetje bang dat er geen volk zou komen opdagen. Ik was dan ook vroeg in de Kruidtuin aanwezig. Maar rond 20 uur stond ik ervan verstomd hoeveel volk er plots op het groene grasveld stond.  Dit gaat zeker een fijne avond worden

Laura Lynn komt uit een muzikale familie, en dat merk je al snel. Reeds van bij de eerste zangnoten stond iedereen mee te zingen en te dansen, jong en oud, arm in arm, ja ze kent er wat van onze Laura. Je hebt me duizendmaal bedrogen, Stille dromen, Vlinders in je buik en de onverwoestbare polonaise, zijn maar enkele van de meezingers die het publiek in hogere sferen brachten. 

 
 

Met Arrivederci Hans dacht onze mooie Vlaamse haar avond af te sluiten, maar dan had ze geen rekening gehouden met de Mechelaars. Na een lang applaus en bis geroep, kwam ze terug op het podium voor een afsluiter van jewelste.

Het was alweer een fijne avond dankzij mmMechelen Feest, die ieder jaar met de Zomer is van Mechelen heel wat volk op de been brengen in de Mechelse straten. Radio Botanique breidde nog enkele uren dansmuziek aan de optredens, tot iedereen het voor bekeken hield en huiswaarts trok.

Volgende week donderdag is de afsluiter met Bandits Invites & Laura Tesoro

Tekst en foto's van Verschueren Eddy
Mechelen op zijn Best

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leuk verslag en knappe foto's (vooral de zesde laatste, die van die stoelendans is grappig, want er er zijn een paar van die, totaal voor dit soort oefeningen ongeschikte stoelen, te kort!).
Ik wist niet dat de weergoden Facebook konden lezen, maar de Clarissen zullen dat met hun eigen FBaccount wel gelezen hebben en zo dat bericht op hun specifieke manier doorgespeeld hebben een "steuzeke" hoger!

Alle trukken van de foor helpen eieren te sparen in zo'n geval!

 

;-)