Kinderstrand 2016 Topeditie

Kinderstrand topeditie

Dinsdag was het weer zover, het Kinderstrand op de Grote Markt werd officieel geopend door schepen van jeugd, Greet Geypen. Nieuw dit jaar is een Soy Luna rolschaatspiste met medewerking van Disney Channel. Liefst 700 ton speelzand heeft de stad laten uitstrooien op de klinkers om een prachtig tropisch zandstrand te creeren.

Het Kinderstrand is een jaarlijks terugkerend evenement onder het motto Mechelen Kinderstad. Er is heel wat voorzien om alle kinderen een leuke speeldag te bezorgen. Kinderdisco, waterspelen, dagelijks een piratenspel, allerlei workshops, springplezier, grime, speeltruck en een zwembad met bootjes zijn maar enkele van de activiteiten die door de enthousiaste medewerkers in goede banen geleid worden. Strandspeelgoed hoef je zelfs niet mee te brengen, dat kan je gratis ontlenen ter plaatse.

Vandaag vrijdag kon iedereen weer ten volle genieten van het Mechelse strand. Reeds van bij de opening was het drummen om op het strand te geraken, dat kon ook niet anders na de regenachtige donderdag, wat een topdag moest worden onder het motto familiepicknick, maar helaas hebben we het weer niet in handen.

Op het mulle zand, opgewarmd door de broodnodige zonnestralen, was het lekker genieten. Niet alleen uit onze stad Mechelen kwamen de bezoekers maar ook uit de randgemeenten Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver, en wellicht van nog verder weg.

Ik zag alleen maar blije gezichtjes op het zand, aan het springkasteel, in de trapbootjes. Wat me steeds blij maakt is dat alle kinderen ongeacht hun afkomst of huidskleur, zonder problemen met elkaar spelen, dan denk je “waarom kunnen wij niet een voorbeeld nemen aan onze kinderen”...

Ook de ouders en grootouders, die in alle rust van het zomerzonnetje aan het genieten waren in de strandzetels onder de palmbomen, of op een stranddeken, vinden het een prachtig initiatief van het stadsbestuur. Natuurlijk is een evenement als dit sterk afhankelijk van het Belgische weer, maar over het algemeen was het iedereen voor herhaling vatbaar, en moest dit meer gebeuren. .

Vandaag is het ideaal weertje om op het strand te vertoeven. Een beetje zon, een beetje bewolking en een verfrissend windje, zalig zegt een blije mama.

Om de ouders in alle rust te kunnen laten genieten, stonden de medewerkers iedere minuut paraat om de kinderen te begeleiden. Deze namiddag was er een wedstrijd om ter snelst zandkastelen maken, waar niet alleen de kinderen met veel leute aan deelnamen, maar er waren ook veel mama's en papa's te spotten, die maar al te graag hun grote handen in het zand ploegden. Alles gebeurde onder streng, maar eerlijk toezicht van Piet Piraat. Jawel, je zag het op de gezichten van de ouders, dat stukje nostalgie uit hun kindertijd, kwam weer even naar boven.

Zaterdag en zondag is iedereen weer welkom op de Mechelse Grote Markt. De rolschaatspiste zal er helaas niet meer bij zijn, maar naast het Kinderstrand zullen de dames en heren van Multi Skillz op zondag 14 augustus als extra gratis sportinitiaties voorzien voor het ganse gezin. Deze gaan ook door tussen 10 u en 17 u en er kan ter plekke gratis ingeschreven worden.

Omdat het maandag een feestdag is, zal de stad Mechelen het strand toegankelijk houden. Wie wil, kan dan de ganse dag gebruik maken van het strand, vanaf dinsdag is het te laat, want dan wordt alles weer opgeruimd tot volgend jaar.

Zaterdag en zondag is het strand geopend van 10.00 tot 17.00 uur
Toegang is gratis

Tekst en foto's Eddy Verschueren en Jan Smets