JazzContest Mechelen toont jong jazztalent op eerste MaanrockdagHet wordt stilaan een goede traditie: op de eerste Maanrockdag presenteert Jazzzolder vzw JazzContest Mechelen.

Vrijdag 26 augustus 2016 is het de vierde keer dat de internationale wedstrijd voor jonge jazzmuzikanten plaatsvindt, dit jaar in samenwerking met Cultuurcentrum Mechelen en mmMechelen Feest.

Vier sterke laureaten uit de halve finales, die in april plaatsvonden, dingen vrijdagavond in het Hof van Busleyden naar de eindzege. Het gaat om Fhree (NL), Vortex (B), JE Trio (D) en Marie Fikry 5tet (B).

De optredens starten om 19.15 uur en na afloop krijg je er nog een optreden van de Jelle Van Giel Group bovenop.Na jazzwedstrijden overal in België (Jazz-Hoeilaart, Newport Jazz, Dinant Leffe Jazz, Gent Jazz, Leuven, Oostende, Brussel, Antwerpen…) kon Mechelen niet achter blijven, en richtte de jazzzolder vzw in 2013 eindelijk ook een eigen JazzContest Mechelen in, met de steun van het Cultuurcentrum, het Conservatorium, de stad en UiT in Mechelen.

Met JazzContest wilt de Jazzzolder jonge groepen de kans geven om het beste van zichzelf te tonen. “We willen in het bijzonder studenten van muziekacademies en conservatoria laten deelnemen maar ook andere jongeren mogen meedoen”, zo luidt het.

De jury bestaat uit jazz-corryfeeën zoals percussionist Chris Joris, Bernard Lefèvre (Jazzmozaïek), pianiste Anne Wolf, Ondine Quakelbeen (muzikante en docente), Jacques Prouvost van Jazzblog, Parick Bivort (Leffe Jazz) en Mik Torfs (Jazzlabseries).

De kundige presentatie is in handen van Elke Vandersypen (Radio 1).

Nadat de jury heeft beraadslaagd, na het optreden van de Jelle Van Giel Group wordt de winnaar bekend gemaakt. Behalve een trofee krijgt de winnende band ook een cheque van 1000 euro, een reeks optredens én opnametijd in een professionele studio.

Tijdschema:
19.15 – Fhree
20.00 – Vortex
20.45 – JE Trio
21.30 – Marie Fikry 5tet

22.30 – Jelle Van Giel Group

De proclammatie volgt om 23.30 uur.


Net zoals de andere Maanrock-optredens is toegang tot JazzContest Mechelen volledig gratis. Verdere info vind je op www.jazzcontestmechelen.be. Vrijdagavond kun je trouwens ook terecht op het Maanrock-feestpodium, je zult dus keuzes moeten maken....

Meer info over maanrock op het gekende adres: www.maanrock.be