Malinska doopt zijn tweede rondvaartboot

met categorie:  

  (foto's: Jan Smets)

Een rondvaart op onze Dijle is samen met een bestijging van Sint-Romboutstoren wel dé topattractie voor het groeiend aantal toeristen dat onze stad met een bezoek vereert.  Al tien jaar lang verzorgt rederij Malinska de vaartochtjes op de binnendijle.  En dat doet ze met toenemend succes.  In zover dat één boot lang niet meer voldoet.  Malinska moest tot hiertoe een aantal ontgoochelden aan de wal laten staan. (vorig jaar gingen 12 000 mensen aan boord!)  Zo kon het dus niet langer.  Daarom werd geopteerd om een tweede rondvaartboot aan te kopen.  Vandaag werd de Malinska 2 gedoopt en werd de gloednieuw in het Nederlandse Giethoorn gebouwde boot aan de pers voorgesteld.  En het moet gezegd: het is aangenaam zitten op deze met lounge-zetels en banken met tafeltjes uitgeruste boot.  De Malinska 2 kan veertig passagiers meenemen op zijn Dijletochtje...

 

 

Wegens de beperkte doorvaarthoogte van de Kraanbrug is het dus weer een open boot geworden.  Maar dit heeft wel een voordeel: zo heb je een onbeperkt uitzicht op de voorbijglijdende omgeving aan de beide oevers.

En...mocht het weer dan onverhoopt tegenvallen (wat natuuuuuuurlijk een zeldzaamheid is in ons landje), dan zijn paraplu's voorzien. 

Op de Malinska is ook een koelkast aanwezig.  En dat schept mogelijkheden.  Zo kan buiten de gewone toeristische rondvaarten de boot ook afgehuurd worden als aperitiefboot, of voor een origineel familiefeestje, een vriendenuitstap, als onderdeel van een teambuilding, een verrassingsfeestje, een vrijgezellenevenement, enzovoort...  Je kan de boot immers ook op weekdagen reserveren voor bedrijven of groepen.

 

De boot vaart iedere dag uit van 26 maart tot 6 november van dit jaar, en dit telkens om 13u30, om 14u30, om 15u30, 16u30 en 17u30

In het weekend zijn er nog extra vaarten om 14 u, 15 u, 16 u en 17 u.

Een boottochtje op de Dijle duurt zo'n veertigtal minuten en kost 6,50 Euro per persoon.  Kinderen tussen 4 en 12 jaar betalen slechts 4,50 Euro en groepen van minstens 10 personen krijgen 1 Euro korting per persoon.  Ook zijn er kortingen voor bezoekers aan onze Sint-Romboutstoren, het Speelgoedmuseum of Technopolis.

 

Origineel is de rondvaart 'Oep z'n Mechels' waarbij een live gids in onvervalst dialect liedjes, grappen en anecdotes uit z'n hoed tovert.

Of wat denk je van de muziekboot waarbij Marina Stockx de passagiers vergast op een leuk muzikaal programma met gevarieerde chansons?

 

Méér info en boekingen bij:  info@bootjesinmechelen.be

+32 478 085 114

 

 

(Philip De Prest van rederij Malinska en zangeres Marina Stockx)

 

En dan werd de boot door onze burgervader Bart Somers gedoopt met parelend vocht, waarna een proefvaart werd gemaakt op de Dijle, levensader van onze stad.

Schipper Walter Smits gaf ondertussen wat begeleidende commentaar en droomde al hardop van een volgend project: een steiger aan de Zandpoortvest nabij het Molenhuis. 

 

(en op de Malinska valt er heel wat te bekijken... Vandaag waren ook suppende jongeren op het water aan het spelevaren...)

 

 

 

(Walter Smits)

 

 

(stadsgidsen Erik Vekemans en Ferre Uytterhoeven, Philip De Prest en Marina Stockx)

 

Ook André Bollaert is er bij.  Deze Antwerpenaar was tien jaar geleden de eerste kapitein op de Malinska.  Een jaartje geleden is hij wegens gezondheidsredenen moeten stoppen met varen...

 

Ja, vandaag wou ik er zéker bij zijn!  Met veel spijt in het hart heb ik het roer moeten afgeven.  Maar in geval van nood wil ik in de toekomst nog wel eens inspringen.  Philip heeft me tien jaar geleden gevraagd of ik het niet zag zitten om rond te varen op Dijle.  En daar ben ik graag op ingegaan.  Het is een ontzettend toffe periode geweest en ik heb ongelooflijk veel meegemaakt.  Voordien kende ik Mechelen amper, maar ik heb deze stad leren kennen en waarderen.  Mechelen is tof, en op zo'n rondvaartboot kom je bijna uitsluitend vriendelijke mensen tegen.  Ontelbare keren heb ik hier rondgevaren.  Het eerste jaar was ik de enige kapitein, maar dat viel niet vol te houden.  En vanaf het tweede jaar kreeg ik dan versterking.  Het is een mooie periode geweest...

 

(André Bollaert)

 

Het schip is gedoopt.  De Malinska 2 maakte haar maidentrip.  Wanneer steek jij van wal?

 

 

 

 

 

En de Ferre terug in 't stad: goed nieuws!