Lynn Cullen bezocht 5 jaar geleden Mechelen en verjaart vandaag!

Lynn en Ali in café De Hanekeef  (foto's Rudi Van Poele)

Toen opperblogger Peter Meuris jaren geleden vroeg of er een stadsgids bereid was een Amerikaanse schrijfster even rond te leiden in Mechelen aarzelde ik geen moment. Wist ik veel dat deze ontmoeting mijn leven in een totaal overwachte richting zou duwen... 

 

Zomer 2011. Ik belde aan bij de B&B Luna Luna voor een wandeling die uiteindelijk nooit beëindigd zou worden en steeds maar om een vervolg roept. Ik ontmoette er Lynn, echtgenoot Mike en dochter Ali Cullen die net aan de ontbijttafel zaten met Peter en Patricia. 

Lynn was naar Mechelen gekomen om research te doen voor de boeken over o.a. de historische figuren Juana la Loca, Margareta Van Oostenrijk en Maria Van Boergondië. Onze speurtocht leidde ons naar het Mechelse Stadsarchief waar hoofdconservator Willy Van de Vijver ons vergastte op originele documenten van die tijd en als absoluut hoogtepunt het originele, prachtig verluchte Liedboek van Margareta van Oostenrijk, een geschenk van haar vader, keizer Maximiliaan I. Goede vriend Jan Smets mocht niet op het appel ontbreken. Onze tocht leidde verder langs Lier, Brugge en het Kasteel van Wijnendale om steevast terug te eindigen in een of ander illustter Mechels caféetje. 

Lynn met Willy Van de Vijver (foto Jan Smets)

 

Het grote Liedboek van Margaretha van Oostenrijk

Bij Jean-Paul Sterck in het Begijnhof

Bezoek aan de Leuzze bij Luc Michiels

Sindsdien is de ster van Lynn razendsnel aan het schrijversfirmament gestegen. Internationale bestsellers volgden mekaar op: 

Mrs Poe had zo'n immens succes dat de officiële versie van het beroemd Edgar Allan Poe verhaal The Raven nu samen wordt uitgebracht met een deel van het boek van Lynn Cullen.

Twee jaar geleden hadden mijn empee en ikzelf het genoegen de familie te gaan bezoeken in Atlanta. Het werd een onvergetelijke belevenis

Lynn verjaart dus vandaag. Om dit te vieren heeft ondergetekende een video samengesteld met de beelden van 5 jaar geleden, waaronder die van het Liedboek, wat uniek is. De video wordt afgesloten met orgel door onze Mechelse beroemdheid Wannes Vanderhoeven.

Veel kijkplezier

Lynn, van harte: happy birthday, Mechelen loves you!

Lynn en den Roedie    (Foto: Jan Smets)

 

En ik me zot zoeken naar de link voor die video! Roedie plies!