Koersen met een schuimkraag...

 

(foto's: Jan Smets)

Het Maneblusser Na-Tour Criterium zit er op!  Veel volk aanwezig? Nee, dat beweren zou de waarheid geweld aan doen.  Misschien had het met het minder mooie weer te maken of het drukke vakantie-wisselweekend? Of...ontbraken de grote namen?  Wie zal het zeggen.  Toch was het een gezellige bedoening op de Grote Markt. Het was de Duitser John Degenkolb die de 80 kim afmaalde op 2h10'57'' Hij werd de overwinnaar voor de Italiaan Giacomo Nizzolo en 'onze' Thomas De Gendt.  Geflankeerd door schepenen Walter Schroons en Marc Hendrickx mochten ze de bloemen in ontvangst nemen en een Maneblusser aan de lippen zetten...  Fotoverslag van een leuk evenement in onze stad:

 


 Tal van randactiviteiten, de VOKA Bedrijvenkoers, de Jeugsesssie Vlaanderen...  Het waren de smaakmakers van deze sportieve namiddag en avond.

Nadat de publi-karavaan zijn rondje had gemaakt werden de renners voorgesteld op het podium.  Hierna volgde een koppeltijdrit met de jeugdrenners.

Het hoofdprogramma ging van start om 19u30.  Sportschepen Schroons mocht het startschot geven.

Deelnemers waren: Thomas De Gendt, John Degenkolb, Sep Vanmarcke, Giacomo Nizzolo, Iljo Keisse, Laurens en Dimitri Sweeck, Michael Van Staeyen, Jonas Vangenechten, David Boucher, Bert Van Lerberghe, Peter Koning, Timothy Dupont, Maxime Vantomme, Vincent Baestaens, Pieter Vanspeybrouck, Emiel Wastyn, Olivier Pardini, Laurent Evrard en Yannick Mayer...

De laatste ronde werd 'ingebeld' door Bellemadam Myriam...

John Degenkolb werd de uiteindelijke overwinnaar.  Na de huldiging van de winnaars van de tussensprinten mocht hij het podium op, samen met nummer twee en nummer drie.

Na dit alles volgde nog een optreden van de Soulbrothers die de markt in vuur en vlam zetten...

Een sportgebeuren...met een schuimkraagje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hopelijk muist dit leuke evenemet er niet vanonder!

http://www.gva.be/cnt/blmsi_02413414/verhuist-na-tourcriterium-naar-muizen