Wolf in the Wood: monstercoalitie van talenten pakt Mechelse Jazzzolder inMet de band Wolf in the Wood, treedt de Brusselse jazzpianiste Anne Wolf bewust buiten haar eigen repertoire in een queeste naar meer vrije structuren. Vrijdagavond 10 juni 2016 speelde Wolf in the Wood in Mechelen; een goedgevulde Jazzzolder was de dankbare getuige van een erg fijn concert.

Samen met percussionist Chris Joris, fluitist Stefan Bracaval en contrabassist Sal La Rocca presenteerde Wolf een avond vol spelplezier en virtuositeit, maar dat kan ook moeilijk anders met een dergelijke monstercoalitie van talenten.

Wolf in the Wood haalt jazzstandards en andere composities uit hun comfortzone en maakt zich de songs op geheel eigenzinnige wijze eigen, een warme klankkleur wordt toegevoegd. Zo ook vrijdag in Mechelen. Met ondermeer fraaie rendities van Sonny Rollins' Saint Thomas, Charles Loos' Growling Face, Ladies in Mercedes van Steve Swallow én een absoluut fenomenaale versie van Stevie Wonder's Overjoyed.

De twee sets van Wolf in the Wood vlogen veel te snel voorbij en voor je het goed en wel besefte zat het concert er al weer op. Het publiek liet zich gewillig meevoeren, niet dat dat veel moeite vergde. Het was genieten van a tot z.

Anne Wolf speelt al zo'n tien jaar samen met Mechelens percussieheld Chris Joris. Toen ze hem voorstelde - en de andere muzikanten even in petto hield - vulde Joris aan: "...en er zijn ook... muzikanten!". Hilariteit. Uiteraard werden Stefan Bracaval en Sal La Rocca nadien wél voorgesteld. De ene muzikant introduceerde de andere en er werd volop gedold zodat de voorstellingsronde bleef duren...Natuurlijk ging er veel aandacht naar het geniale en vinnige pianospel van Anne Wolf, het was ook weer een feest om fluitist Stefan Bracaval aan het werk te horen en ook het subtiele congaspel van Chris Joris en de strakke bas van Sal La Rocca waren niet te versmaden. Een geweldige match deze vier topmuzikanten en een erg mooi en warm totaalgeluid. Muziek om blij van te worden en te blijven!

Ongeveer de hele cd Wolf in the Wood, live opgenomen in The Jazz Station in Brussel, werd uitgevoerd. Wie erbij was die avond, kocht wellicht ook de cd, meteen na het optreden. Terecht, want het is prachtige muziek en dus een absolute aanrader (uitgebracht op Mogno Music, maart 2016). Haal die cd in huis als remedie voor regenachtige of koude dagen, doe het!

tekst: © Mark Van Mullem
foto's: © Lejo Vanhaelen, behalve foto gesigneerde cd: © Mark Van Mullem