Torens van Mechelen

met categorie:  

Beste bloggers, lang geleden dat ik nog eens iets heb gepost op deze blog. De reden is dat ik een boek aan het schrijven ben over de torens van Mechelen. Alle torens, kerkelijke, burgerlijke, historische en moderne, grote en kleine, en ook aandacht voor de torens die uit ons stadsbeeld verdwenen zijn. Zo merkte ik op een oude prentkaart dat de cinema Flora aan de Keizerstraat zelfs twee torens had. Zouden jullie mij kunnen helpen met wetenswaardigheden over dat gebouw, liefst met concrete data en andere feiten.  Ik weet al dat het eerst een danszaal was, dan cinema en dan danszaal ABC en dan afgebroken. Maar wanneer gebeurde dat allemaal? En mochten jullie een torentje weten staan of stond (dat ik misschien niet ken) mag je dat gerust melden aan mvdt@skynet.be. Merci allemaal.

 

 

@ Mille : Heb je hier wat aan ?

De toren van Nielsen

@Mille: vooraleer we in het wilde weg prentjes beginnen op te sturen, heb je iets specifieks op het oog ( buiten de Flora )?

Mille, zo lang ge het nog kunt.... Stuur hier wat ge ook wilt en laat u zeker door mijnheer Luc niet intimideren. Ik kan daar van meespreken nietwaar mijnheer Luc en de anderen.

Weer een antwoord van GaterLiggen!

En menier Lowie, geen antwoord in de stijl van: "ge kunt er neust gan liggen"!

En nu rap terug naar uw spaalplaats:
 

Hier dus:

Scheurrepen

Van u was hier geen sprake.

Als normaal denkende mensen iets op een beschaafde en gefundeerde manier aan elkaar trachten door te spelen, zoals Mille en Luc dat doen, is er altijd wel dat Overzense orakel om totaal naast de kwestie zijn idiote standpunten te poneren.

We blijven hopen dat er ooit enige geestelijke genezing zijn deel mag wezen. Alhoewel!

Dank u grote manitou.

@Mille: ik hoop dat je al tegen onkruid gespoten hebt want het steekt plaatselijk de kop weer op.

Mille, Luc en Jef, ge moogt hem dat niet kwalijk nemen.  Door de oprukkende Alzheimer vergeet hij steeds om zijn pillen te pakken..