Tante Margriet in regenboogkleuren

(foto's: Jan Smets)

Snit en pasvorm konden beslist verfijnder, maar wat zou het...  Tante Margriet, onze doorluchtige landvoogdes Margareta van Oostenrijk kwam er vandaag ronduit voor uit: zij wil met haar verrassende tenue kleur bekennen.  Vandaag werd Mechelens populairste tante het boegbeeld van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, en om dit duidelijk in de verf te zetten, hulde ze zich in de regenboogkleuren van de homobeweging.  Dit doet ze een week lang.  Tot 17 mei zal ze zo parmantig uitdrukken dat er voor discriminatie van holebi's geen plaats is in deze stad.  Met haar modieuze outfit roept ze op tot verdraagzaamheid en respect voor holebi's.  17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.  En dat...dat zullen we in Mechelen geweten hebben...

 

 

Margareta van Oostenrijk en bij uitbreiding het stadsbestuur geven hiermee duidelijk een niet mis te begrijpen signaal: voor homohaat is er hier geen plaats.

Tante Margriet: boegbeeld tegen discriminatie?  Het is weer eens een andere titel dan 'landvoogdes' ...

Opvallend staat ze er zeker bij daar op haar sokkel op de Schoenmarkt...

 

 

 

 

 

 

 

Wie is Meter van de Actie, eigenlijk ?

Misschien ons Mechels K3'tje eens vragen want die heeft a) een regenboogjurkje en b) een regenboogliedje dat iedereen kan meezingen van Afrika tot in Amerika. Van op de Himalaya tot in de Woestijn.

:-)

Misschien kan de Grote Google-aar het eens proberen uit te vlooien.  ;-)

Blijft de vraag :

Is er homohaat te bespeuren in het Paradijs aan de Dele ?

Blijft het antwoord:

probeer eens te googelen... 

of...doe eens een diepteinterview met Paradijs-bewoners...

Ik volg Jans goede raad :

Radio Reflex : Homohaat onder Mechelse aandacht (uit 2012)

Nu de Mechelaars massaal op straat zijn gekomen tegen homohaat wereldwijd, wordt het tijd voor een volgende actie.  Misschien moeten de scholieren - in het schoolrijke Mechelen - in september maar eens massaal op straat komen voor de ondertekening van de Safe Schools Declaration :

DeRedactie : Elke dag worden vier scholen aangevallen 

"...Wereldwijd worden er dagelijks vier scholen of ziekenhuizen aangevallen of bezet door gewapende groepen.  Dat zegt Unicef, de kinderorganisatie, op basis van een rapport van de Verenigde Naties.  "Kinderen worden gedood of verwond op plaatsen waar ze moeten worden beschermd en zich veilig voelen", zegt Unicef..."

Starten kan altijd met een hashtag : #SafeSchoolsDeclaration ( zoals #BringBackOurGirls )

Hier een geval van homohaat met een dikke Mechelse link :

Lierse student ColomaPlus klaagt geweld aan in filmpje op Youtube

Dat hij op ColomaPlus zit is niet het probleem, want dit is hun visie :

Wat wij als ColomaPlus willen bereiken is een positief bondgenootschap.  Een bondgenootschap met jezelf, met de ander, met de omgeving, met een Grote Kracht boven ons.  Ten eerste zien wij graag jongeren opgroeien tot volwassenen met zelfrespect.  Zelfrespect is een gezonde basishouding die kracht geeft en geen behoefte heeft aan agressie.  Zelfrespect betekent dat je jezelf aanvaardt.  Dat je bereid bent aan jezelf te werken om tot een beter mens te worden.  Dat je van het leven kan houden en dat je in de spiegel kan kijken met een glimlach.  Zelfrespect maakt het makkelijker om vriendelijk te zijn.  Zelfrespect is een voorwaarde én een bron van respect voor de ander.  Zelfrespect is zo veel als zeggen: ik mag er zijn !

Lees verder

Als totale heaumeauhaat heaumeauonwetendheid kan dit wel tellen :

Imam en rabbijn met de mond vol tanden

Chris Dusauchoit gelooft zijn oren niet...