Op de Muziekboot: singing in the rain...

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Nog maar pas waren we aan boord van de Malinska gegaan, of het dreigende wolkendek scheurde open met een agressieve hagelaanval tot gevolg.  Kort maar krachtig.  Een natte start voor een boottochtje op de Dijle.  Deze namiddag werd 'de Muziekboot' officieel gedoopt: niet alleen met hemelwater, maar eveneens met cava!  En toen de trossen werden losgegooid, was het de beurt aan Marina Stockx - de Mechelse Piaf - die met Franse chansons de regen wist te verdrijven. Van Charles Trenet over Aznavour tot Adamo: ze passeerden allen de revue. Het proefpubliek reageerde enthousiast, en de toevallige passanten wisten het ook wel te appreciĆ«ren.  Met de muziekboot voegt rederij Malinska een nieuw en leuk evenement toe aan haar aanbod. 

 

 

 

Je kan dit boottochtje ook meemaken op vrijdagen 20 mei, 17 juni, 15 juli, 26 augustus en 16 september.

Maar...je kan de Muziekboot  op aanvraag ook boeken op andere momenten.

Het boottochtje op de Dijle start aan de aanlegsteiger aan de Haverwerf om 18u30. 

Je telt hier 15 Euro per persoon voor neer.  Een kind betaalt slechts 10 Euro.

Marina Stockx zorgt voor een gevarieerd repertoire, en de cava doet de stemming nog meer verhogen...

alle info kan je hier vinden:

www.bootjesinmechelen.be

info@bootjesinmechelen.be

+32 (0)478 085114

 

 

 

 

Marina Stockx is een geboren Mechelse van bouwjaar 1958.  Ze studeerde af als onderwijzeres maar het podium is haar natuurlijke habitat.  Maar al te graag staat ze er op als presentatrice, actrice of zangeres.

Als actrice was ze vele jaren actief bij 'De Dijlezonen', 'Memis', 'De Peoene' en 'Theater Korenmarkt'.

In 1995 werd ze door Hugo Morrens gevraagd om in het Noordtheater in Antwerpen de rol van Simone te vertolken in een toneelstuk over Edith Piaf.  Door hier aan mee te werken, kwam Marina helemaal in de ban van 'de straatmus van Parijs', en zo begon ze meer en meer haar liedjes te vertolken.  Was acteren leuk: zingen bleef haar grote droom.  En met Piaf had ze een geschikt repertoire.

In 1998 trad ze met 'Piaf' op in een piepklein zaaltje in onze stad.  Haar publiek bestond uit vrienden en familie.  Toevallig zat er die avond ook een Antwerpse regisseur in de zaal die net een musical had geschreven over het turbulente leven van de Franse zangeres.  Op zoek naar een geschikte vertolkster was hij helemaal in de wolken over Marina.  Zo belandde ze in 2000 op het podium van het Fakkeltheater in de musical 'Edith en Simone'.  Het werd een groot succes!

Tot in Nederland treedt Marina Stockx op met haar Piaf-repertoire.  Naast Piaf zingt Marina ook graag Brassens en met 'Elexir d'amour' treedt ze heel regelmatig op.

Nu komt de Muziekboot er als extraatje bij!

marina.stockx@telenet.be

 

 

 

Dit is heerlijk om doen!  Je hebt niet alleen publiek op de boot, maar ook heb je contact met de mensen die aan de kant even blijven staan om mee te luisteren...

 

Met 'Gigi l'amoroso' van Dalida wordt een gesmaakt orgelpunt gezet achter het leuke boottochtje..  De stemming zat er helemaal in, en de regenwolken hielden zich (even) koest...

 

 

 

Reeds meer dan tien jaar vaart de Malinska nu op de Dijle en iedere zomer varen duizenden passagiers mee.  De rondvaarten kennen een groeiend succes.  Er wordt dagelijks gevaren van 26 maart tot 6 november, telkens om 13u30, 14u30, 15u30, 16u30 en 17u30. 

Elk tochtje duurt 40 minuten en is voorzien van toeristische commentaar in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans.

Prijs: 6,50 Euro - kind: 4,50 Euro (4-12j)

Sinds vorig jaar zijn er ook boottochtjes 'oep ze Mechels'.  Dan gaat een ludieke gids mee die in sappig Mechels de passagiers entertaint met anecdotes, half-verdraaride waarheden en eenvoudige liedjes.  En: er wordt een Maneblusser geschonken!  (deze tochten gaan door op 6 mei, 3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 september en 7 oktober, om 18u30.  Prijs is 10 Euro, en 7 Euro voor een kind.  Voor groepen van minumum 30 personen wordt deze tocht ook op andere dagen georganiseerd)

 

 

 

 

 

Marina Stockx zingt Edith Piaf (TVmechelen)

"...In 2013 was het 50 jaar geleden dat Edith Piaf overleden is. In de Mechelse stadsschouwburg bracht Marina Stockx afgelopen zaterdag 23 februari 2013 een eerbetoon aan deze 'grande dame' van het Franse chanson...."