“De Bij” verheven tot Manga!

Het jonge Mechelse theatergezelschap Lucky Leo verrast opnieuw met hun nieuwste productie “De Bij” van Hikedi Noda   野田秀樹.

U krijgt vrijdag 15 april, zaterdag 16 april, vrijdag 22 april en zaterdag 23 april de kans om Lucky Leo op de bühne te bewonderen.

“En dan, terwijl ik zit te eten, begin ik te ontspannen. Ik denk na over alles wat gebeurd is, alles wat voorbij is. Ik merk dat ik meer en meer controle heb dan ooit tevoren in mijn leven. Dat ik langzaam in mijn nieuwe rol begin te groeien. Ik ben niet in de wieg gelegd om het slachtoffer te zijn.

Nu leef ik. Een leven met echte dingen. Een leven met mogelijkheden.”

Tijdens de try-out mocht ik mijn zintuigen de kost geven. Met plezier deel ik mijn ervaring.

 

De Japanse zakenman Ido hoort bij thuiskomst -op de verjaardag van zijn zoontje- dat een veroordeelde gevangene zijn familie heeft gegijzeld. De ijdele politie blinkt uit in lanterfanten. De sensatiepers loert als aasgieren naar Ido. Tot de zachtaardige vriendelijke vader besluit om het heft in eigen handen te nemen.

       

Bij aanvang dompelt het spel de toeschouwer meteen onder in een tot leven geroepen Japanse Manga-strip. De sfeer, de kleurrijke “Dragon-Ball Z”-achtige kostuums, de overdreven make-up, de vervlogen Japanse (bizarre) rituelen in combinatie met het Japanse fatsoen, het criminele Yakuza gevoel worden alleen maar versterkt door de attitude van de spelers. Het feit dat de zakenman wordt gespeeld door een actrice komt het stuk alleen maar ten goede. Als “transgender fluid”-statement kan dit tellen. De kracht van de daarbij horende achtergrondbeelden in combinatie met de muziek en het geluid wakkerde de beleving nog aan.

Op geen enkel moment verveelde het stuk. Soms ging het er hoerend hard en gewelddadig aan toe. Iets later rustig en sereen om duiding bij het verhaal te geven.

Houdt u ook van theater dat net ietsjes anders is? Slechts één tip, ga en beleef deze manga!

De Bij is hun nieuwste creatie en gaat vrijdag 15 april in première. Nadien krijgt u zaterdag 16 april, vrijdag 22 april en zaterdag 23 april nog een kans om deze emo-satirische rollercoaster te beleven.

Auteur: Hikedi Noda 野田秀樹 (vertaling door Frederik Houben)
Regie: Hilde Moyson
Spel: Lysbet Cammaer, Brien Coppens, Jessie Glorie, Debbie Jacobs, Robin Mertens en Inge Verroken
Muziek & Video: Jan Weynants

Kostuums: Mia Vaes en Brien Coppens
Techniek: Willem Moyson
Assistentie: Ans de Bremme en Lina Lauwers

Tickets: voorverkoop € 10 / avondkassa € 12 - Online reserveren

Stilaan behoeft Lucky Leo geen voorstelling meer. Meer info kan je hier vinden.

vlnr: Willem, Brien, Hilde, Jan, Inge, Lysbet, Debbie, Jessie en Robin.

 

Lucky Leo – Wedstrijd

Mechelen Blogt mag 2 tickets wegschenken voor de voorstelling van vrijdag 22 april of zaterdag 23 april. Daarvoor moet u wel volgende vraag correct beantwoorden:

Wat is de vaste repetitieplaats van het gezelschap Lucky Leo?

Stuur het juiste antwoord door naar Mechelen Blogt. Vermeldt duidelijk op welke datum (22 of 23 april) u graag de voorstelling zou bijwonen. Een onschuldige hand zal de winnaar uitloten.