Klakkenhuizeke wordt Bar Klak

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Met  het klakkenhuizeke dat zowat tien jaar geleden zijn deuren sloot, verloor onze stad één van zijn meest typische en geliefde winkeltjes.  Het kleine en nostalgische hoedenwinkeltje transformeerde in 2007 tot  een zielloos vastgoedkantoor, en dat was niet naar de zin van vele Mechelaars.  Decennialang was het klakkenhuizeke dat tegen het historische Schepenhuis aanschurkte een populaire zaak waar men van ver buiten de stadsgrenzen naar toe kwam om een hoed of pet aan te schaffen.  Dat heimwee wordt nu gestild.  De tijd van het klakkenhuizeke is onherroepelijk voorbij, maar de Schoenmarkt krijgt met de leuk ogende en naar het verleden knipogende nieuwe horecazaak 'Bar Klak' weerom iets meer kleur.  Het pandje werd aangekocht door Ivo Van Itterbeeck (foto onder rechts) en maakt nu deel uit van de Group Daedalus waartoe ook Hotels Elisabeth, den Wolsack en de 3 Paardekens horen, maar ook horecazaken als Den Grooten Woslack, L'Artista en Il Cardinale.  Vandaag werd met het toffe evenementje 'Chapeau' de nieuwe zaak boven de doopvont gehouden...

 

 

 

(de laatste beelden van het klakkenhuizeke dat even later de deuren definitief sloot...)

 

Het pand is amper 42 vierkante meter groot, en het was dan ook een hele uitdaging om hier een functionele en originele nieuwe zaak van te maken.  Maar daar is men wonderwel in geslaagd.

Bar Klak wordt vanaf nu gerund door de 36-jarige Wouter Huyghe, een voormalige reclameman, en de zes jaar jongere Kevin Put die twee jaar ervaring had als barman in Il Cardinale.

 

(Kevin links en Wouter rechts)

 

Bar Klak zal dagelijks open zijn van 7 u tot 17 u, en op zaterdag tot 18 u.

Sluitingsdag is maandag.

Je kan er iets drinken maar ook een hapje eten zoals slaatjes, pizzabroodjes, quiches... Ook voor een ontbijt kan je er terecht. Je kan er zelf je havermoutpap samenstellen, maar ook andere dingen zijn er verkrijgbaar.

Veel plaats om te zitten is er niet, maar als take away zal het heel zeker een populaire stek worden.

Vandaag kon iedereen die met een hoofddeksel een kijkje kwam nemen een gratis drankje krijgen.  Morgen kan je er ook terecht, en dat heeft alles te maken met het Warm Welkom Weekend.

't Klakkenhuizeke is verleden tijd, maar Bar Klak doet dat verleden een beetje herleven.  En dat is fijn te noemen.  De Schoenmarkt wordt er een pak gezelliger mee.  Ik kijk al uit naar het terras dat er spoedig zal komen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Altijd goed voor een natje en een droogje.  Zeker als ge op de bus wacht !

:-)