Unieke verjaardagskalender zal Mechelenliefhebbers charmeren...

met categorie:  

  (foto's: Jan Smets)

Hij is natuurlijk niet aan zijn proefstuk toe: Luc Van Hoeylandt.  De man heeft al aardig wat fraaie publicaties op zijn palmares.  Of het nu gaat over postkaarten, een boek, een poster of kalender: Luc heeft oog voor kwaliteit.  Zijn perfectionisme en esthetisch aanvoelen maakten dat het steeds een pareltje werd.  Luc Van Hoeylandt is een begenadigd fotograaf.  Dat merk je...

 

Met Marcel Kocken bracht Luc in het verleden het prachtige kunstboek 'Mechelen impressies' uit.  Dit werk met zwart/wit foto's staat nu op de boekenplank van vele Mechelenliefhebbers.

In samenwerking met Marcel kwam een paar jaar later een handige historische stadsgids uit.

Tussendoor bracht Luc nog een een reeks gesmaakte postkaarten uit én posters van de grote glasramen in de dwarsbeuk van onze Sint-Romboutskathedraal.

Maar hét pronkstuk was natuurlijk het vorig jaar van de drukpers gerolde 'Mechelen - Feiten & Façades'.  Weerom ging hij hiervoor in zee met Marcel Kocken die de begeleidende teksten schreef.  Het boek ging - en gaat - niet verwonderlijk, vlot over de toonbank.

Luc richtte nog niet zo lang geleden zijn eigen uitgeverij op: 'ElenA'.  Het voormelde boek werd de 'eerstgeborene' van de gloednieuwe Mechelse uitgeverij.  In de toekomst staan er nog wel wat projecten op stapel.

En nu is er dan die verjaardagskalender.  Weerom is het resultaat méér dan puik te noemen.

 

 

De kalender bevat twaalf unieke prenten van het historische Mechelen.  Het beeldmateriaal selecteerde ik uit mijn eigen verzameling.  Andere prenten haalde ik bij Marcel Kocken.  Maar ook ben ik dankbaar dat antiquariaat Garcia, Onder den Toren, me prenten ter beschikking stelde.  Zo krijg je nu zowel redelijk bekende stadsgezichten als zelden vertoonde...

 

De kalender ligt vanaf heden bij de Mechelse boekhandels en in een aantal krantenwinkels.  Hij wordt verkocht aan de prijs van 12,95 Euro.

 

ik heb geopteerd om hem in zes talen uit te geven.  Zo is hij niet alleen een leuk hebbeding voor de Mechelaar, maar ook voor de toerist die onze stad bezoekt.  Hij kan natuurlijk ook als geschenk dienen voor vrienden in het buitenland...  Ik koos bewust voor een verjaardagskalender in plaats van een gewone kalender.  Die laatste gaat immers maar een jaartje mee.  Een verjaardagskalender is natuurlijk blijvend.  Ik ben er van overtuigd dat heel wat Maneblussers deze in huis willen hebben.  We drukten hem kwaliteitsvol af op duizend exemplaren...