Piet den Boer stelt boek voor bij Foundation Mechelen

met categorie:  

  (foto's:J.Smets)

Gisterenavond stelde ex-voetballer Piet den Boer zijn boek 'Sporthelden met een beperking' voor in restaurant Centpourcent in Sint--Katelijne-Waver, net voorbij de Mechelse grens.  Deze presentatie werd georganiseerd door Foundation Mechelen waarvan Piet den Boer trouwens voorzitter is.  Het publiek bestond uit bestuursleden van de Foundation, vertegenwoordigers uit het Schepencollege en sponsors.  Ook aanwezig waren de afgevaardigden van de goede doelen die Foundation Mechelen steunt: Stichting Borgerstein en vzw Sjarabang, die het mogelijk maken dat mensen met beperkingen aan kunst kunnen doen. 

 

 

De Foundation Mechelen werd als vzw opgericht in 2011, en dit door oud-spelers van onze twee stadsploegen: KV-Mechelen en Racing Mechelen.  De naam van de Foundation was toen nog Foundation 1904, genoemd naar het oprichtingsjaar van de voetbalploegen. 

 

Ondertussen wordt het oorspronkelijke initiatief van deze oud-spelers overstegen en werd de naam aangepast.  Nieuwe mensen hebben de raad van bestuur vervoegd en het voetbalverleden is hiermee iets minder prominent aanwezig.  Deze bestuursleden nemen hun mandaat uiteraard onbezoldigd op.

De Foundation organiseert evenementen met focus op het bedrijvensegment en de sociaal geëngageerde Mechelaars.  De opbrengsten van deze activiteiten gaat integraal naar goede doelen en sociale organisaties in de Mechelse regio.

Nu mogen Studio Borgerstein - het creatieve atelier van vzw Borgerstein - én vzw Sjarabang uit de Hoviusstraat rekenen op de steun van de Foundation, en die zijn natuurlijk maar wat blij met deze ruggesteun.

Voorzitter van de vzw is voormalige rood-gele voetbalheld Piet den Boer, die dan wel over de landsgrenzen woont, maar lang niet vergeten is in deze stad waar hij trouwens erg graag en regelmatig naartoe komt.  Piet was niet alleen een begenadigd en populair voetballer, maar was en is een sociaal bewogen man, en dat bewijst zijn engagement bij de Foundation ten volle. 

Verder zitten in de raad van beheer ook nog Ludo Vandenbril, Walter Jaspers, Eddy Smets, Bob Stevens, Koen Anciaux, Jan Simons, Mieke Van Cauwenberghe en Bart Dirix.

 

 

 

 

 

 

Het jaarlijkse Kerst-en Nieuwjaarsconcert in de Sint-Romboutskathedraal was weer een voltreffer, met het prachige optreden van Connie en Günther Neefs, Hannelore Candries en Jasmine Jaspers.  Dit jaar zijn er contacten gelegd met Patrick Riguelle, Jan Hautekiet en Mark Uytterhoeven 'op de kansel', werd verklapt...

Stichting Borgerstein en vzw Sjarabang stelden met een powerpoint hun werking voor.  Voorzitter André Arnold van Stichting Borgerstein uitte de wens voor een museum voor outsider-kunst in Mechelen.  Want deze kunst gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking verdient ten volle de aandacht.  Er zijn werkelijk pareltjes bij.  Marleen D'Joos van Sjarabang sluit zich hierbij aan.  Ze zou graag zien dat de vele gestockeerde kunstwerken zouden geëxposeerd kunnen worden in ruimtes van Mechelse bedrijven. 

 

 

Jan Simons, manager van Lamot, kon haar al blij maken, met de mededeling dat Lamot deze zomermaanden hierop wil ingaan!

 

 

 

Verder kondigde Marleen ook al het 'Kunstproeven-festival' aan, dat weerom in maart in Mechelen wordt georganiseerd door Sjarabang in het Cultuurcentrum.  Het is het tweede grootste evenement voor mensen met een verstandelijke beperking in ons land (na de Special Olympics).  Jammer vond ze het dat de nationale pers dit nieuws vaak te veel links laat liggen...

 

 

Dan was het tijd dat Piet den Boer zijn boek voorstelde.  Een paar maand geleden werd het al gelanceerd, maar het mag beslist nog meer aandacht krijgen.

Het boek 'sporthelden met een beperking' werd uitgegeven door uitgeverij De Vliegende Keeper.  Topfotograaf Henk Van Cauwenbergh fotografeerde de veertig atleten die persoonlijk door Piet werden geïnterviewd.  Sportboekenschrijver Raf Willems van de uitgeverij was hierbij de compagnon de route.

Piet den Boer is G-sportambassadeur, en dat doet hij met verve.  Hij bewondert het doorzettingsvermogen van deze atleten en heeft er groot respect voor.  40 boeiende verhalen - sterk en gevoelig tegelijk biedt het boek.  Een boek vol emotie en passie...

Een aanrader!

 

De prijs van het boek is 24,95 Euro en de opbrengst gaat naar het G-fonds van de provincie Antwerpen.

 

www.gsportfonds.be